Окрошка на м’ясному бульйоні

DSC_4668В літню спеку так хочеться чогось прохолодного, саме тому гарячі супи не зовсім хочеться їсти. Тому пропоную вам в літку готувати цей дуже простий та смачний холодний супчик «Окрошка», який мабуть знають всі. Варіацій його приготування просто безліч. Готують її як на квасі так і на кефірі. А для тих, хто не дуже полюбляє таку заливку для окрошки, пропоную інший рецепт, без квасу та кисломолочних продуктів. Ми будемо готувати окрошку на бульйоні. Виходить дуже оригінально, смачно, а головне такий холодний супчик просто чудово смакує в гарячі літні дні.

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. М’ясний бульйон – 500 мл.
  2. Картопля —  4шт.
  3. Лікарська або молочна ковбаса – 200 г.
  4. Редька.
  5. Свіжі огірки.
  6. Зелена цибуля.
  7. Кріп.
  8. Рукола.
  9. Яйця – 4 шт.
  10. Сметана.
  11. Сіль, перець, приправи.

 

Для початку необхідно приготувати бульйон. Брати можна абсолютно будь-яке м’ясо. Я готувала з яловичини, але курка, наприклад, також чудово смакуватиме. М’яса вистачить 300 г. Його необхідно помити, різати на куски не обов’язково, можна варити і цілим. Заливаємо водою, доводимо до кипіння. Потім воду зливаємо, а м’ясо гарно промиваємо. Знову заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Даємо закипіти, солимо та перчимо за смаком, додаємо інші приправи на ваш вибір. Варимо м’ясо до готовності (м’якості). Картоплю очищаємо, ріжемо дрібненько і за хвилин 15 до готовності м’яса також вкидаємо до каструлі. Наш бульйон буде готовим, коли відвариться і м’ясо і картопля. Далі вимикаємо вогонь, м’ясо виймаємо (воно нам не знадобиться), а картоплю залишаємо в бульйоні. М’ясо можна далі просто їсти всією сім’єю, нарізаючи на шматочки, можна класти на бутерброд, або покласти в салат.

Все бульйон готовий. Тепер необхідно приготувати начинку для «окрошки».

DSC_4654

 

 

 

 

 

Для цього яйця ми відварюємо до готовності, даємо їм охолонути і дрібно нарізаємо у глибоку каструлю. Сюди ж дрібно кришимо свіжі огірки, редьку, руколу, кріп, зелену цибулю та ковбасу. Все гарно перемішуємо. Кількість я навмисно не вказувала, будете додавати на власний смак, якогось інгредієнту більше, якогось менше 😉

DSC_4656

 

 

 

 

 

Все можна сказати наш супчик готовий. Бульйону необхідно дати повністю охолонути. Він зберігається в холодильнику окремо від начинки. А подається суп так: в глибоку миску насипаєте накришену начинку, заливаєте її  холодним бульйоном, додаєте сметанку і смакуєте холодний та оригінальний супчик.

DSC_4669

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.