Сирники – це дуже смачна та корисна страва. До того ж вони чудово підходять для суботнього сніданку всією родиною. Ми дуже часто готуємо цю страву саме на сніданок. Але тільки нещодавно вирішила приготувати цю страву трохи на інший манер і вийшло дуже смачно та ніжно. Сир я перекручувала через м’ясорубку, саме це надало сирникам дуже ніжний смак, вони вийшли дуже пухкими та незвичними. Дуже рекомендую робити сирники саме за цим рецептом. Скуштувавши їх раз ви вже точно будете готувати так постійно, я принаймні тепер тільки так і готую. І вся родина в захваті.
Цьому рецепту однозначно ставлю оцінку «СМАЧНО».
Інгредієнти:
- Сир кисломолочний – 0,5 кг.
- Родзинки.
- Банан – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 200 г. (це приблизно, все залежить від того наскільки солодкі ви хочете отримати сирники).
- Ванільний цукор – 2 пакетики.
- Борошно 5-6 столових ложок (це приблизно, потрібно дивитись по консистенції).
- Сода. – 0,5 ч. л.
Родзинок беремо жменьку, гарно миємо, після чого заливаємо кип’ятком, щоб вони трохи розм’якли.
Даємо постояти кілька хвилин і воду зливаємо. Банан натираємо на терку.
Сир пропускаємо через м’ясорубку. Це обов’язкова умова для отримання саме ніжного смаку. Якщо немає м’ясорубку, то можна звичайно перетерти і через сито, але це просто важче та довше, з м’ясорубкою трохи швидше та зручніше.
Далі в перекручений сир додаємо натертий банан, яйця, соду, родзинки та борошно. Все ретельно перемішуємо в однорідну масу. Борошно спочатку раджу додати 5-6 ложок, після чого вимісити тісто і подивитись на консистенцію, за необхідністю додати ще борошна. Тісто має бути доволі тугим, бо сир під дією високої температури на пательні буде плавитись і якщо борошна не достатньо то сирники розваляться коли ви почнете їх перевертати на інший бік. Якщо під час смаження першої партії саме так і сталось, не засмучуйтесь, а просто додайте до решти тіста трохи борошна і ще раз все ретельно вимісіть. Тісто по структурі має виходити таким як на фото.
Далі розігріваємо добре пательню, наливаємо туди олію. Руками, змащеними трошки олією (щоб тісто не прилипало) формуємо невеличкі кульки з тіста, трохи їх притискаємо, щоб були пласкі і викладаємо на пательню. Не робіть сирники великими, бо вони під час смаженні все одно збільшаться в розмірі вдвічі.
Обсмажуємо сирники з обох боків до золотистої скоринки і до збільшення їх вдвічі.
Подаємо на стіл одразу же в гарячому вигляді. Особливо чудово вони смакують зі сметанкою та варенням, також до них чудово пасує мед та згущене молоко. Варіант подачі вже залишається на ваш особистий вибір та смак.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))