Ліниві вареники з бананом

DSC_1003Ліниві вареники – це страва відома кожному з дитинства, переважно з дитячого садочка. Але я чомусь ніколи її не любила і відмовлялась їсти за будь-яких умов. Але нещодавно все таки вирішила приготувати їх своїй дитині і перевірити чи не змінились мої вподобання. І уявіть мій подив, коли я скуштувала приготовані вареники і зрозуміла, що це не просто смачно це НУ ДУЖУ СМАЧНО.

З цього я зробила висновок, що або мої смаки дійсно змінились, або в садочку їх просто не вміли готувати 😉 Син та чоловік також були у захваті та уплітали вареники за обидві щоки 😉

Вони вийшли дуже ніжними, пухкенькими та ароматними (звичайно не обійшлося як завжди без моїх експериментів і додавання інгредієнтів не по рецепту). Але вийшло дуже добре. Готуються вони набагато швидше та легше ніж звичайні вареники та і смак їх мені сподобався більше і в той же час ліниві вареники набагато корисніше ніж смажені сирники, тому ця страва стане тепер постійною в раціоні нашої сім’ї.

 

Інгредієнти:

  1. Сир (творог) – 0,5 кг.
  2. Яйця – 2 шт.
  3. Пшеничне борошно – приблизно 100 г.
  4. Цукор – 3 ст.л.
  5. Ванільний цукор – 1 пакетик.
  6. Вершкове масло – 30 г.
  7. Банан – 1 шт.
  8. Сіль.

З цими варениками я відкрила для себе, що пропускати сир (творог) через м’ясорубку це набагато швидше, зручніше та ефективніше ніж перетирати його через сито або користуватись блендером. Тому і вам рекомендую перш ніж готувати вареники пропустити сир через м’ясорубку один раз. Саме це робить сир дуже ніжним в результаті чого ліниві вареники (та будь-що з сиру ті ж сирники та запіканки) виходять дуже пухкими та ніжними на смак, просто тануть в роті.

DSC_0989

 

 

 

 

 

Тож в пропущений через м’ясорубку сир додаємо яйця цукор, ванільний цукор, дрібку солі, розтоплене вершкове масло та потертий на терку банан.

DSC_0995

 

 

 

 

 

Все перемішуємо, після чого додаємо борошно.

DSC_0992

 

 

 

 

 

Я рекомендую додавати по троху, вимішувати тісто і дивитись по його консистенції, в разі потреби додавати ще трохи. Тісто повинно вийти таким, щоб його можна було розкотати в джгут, але при цьому не занадто крутим, так що забагато борошна не додавайте, інакше вареники вийдуть твердими та глевкими. Отримане тісто, викладаємо на присипану борошном поверхню та формуємо товстий джгут.

Його ділимо на невеличкі частинки.

DSC_0996

 

 

 

 

 

Кожну частину тіста розкатуємо в ковбаску. За допомогою бокової частини ножа злегка притискаємо ковбаску до столу, щоб зробити її трохи пласкою.

DSC_0999

 

 

 

 

 

Ковбаску нарізати на невеликі ромбики приблизно однакового розміру.

DSC_1000

 

 

 

 

 

В каструлю закип’ятити воду, додати туди сіль та цукор за вашим смаком і по одному вкидаємо вареники, періодично обережно помішуючи дерев’яною ложкою, щоб варенички не прилипали до дня каструлі. Після того як вареники спливуть на поверхню варити їх ще 2-3 хвилини.

DSC_1001

 

 

 

 

 

Вийняти з каструлі за допомогою шумівки і викласти на тарілку. Щоб вареники не злипались, поки вони ще гарячі зверху треба покласти шматочок вершкового масла. Масло розтане і розтечеться по вареникам.

Подавати до столу найкраще зі сметанкою та будь-яким варенням на ваш смак.

DSC_1010

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

best

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.