Ну дуже смачний десерт, який при цьому дуже просто та швидко робиться. В ньому просто неймовірно чудово поєднуються смак збитої сметани та фруктового желе.
Інгредієнти:
1. Сметана – 300 мл.
2. Желатин – 1 упаковка.
3. Цукор – 50 г.
4. Фруктове желе.
Сметана гарно збиваємо з цукром за допомогою міксера у пишну масу.
Желатин заливаємо гарячою водою в пропорціях вказаних на упаковці. Ставимо на невеличкий вогонь та постійно помішуючи доводимо до кипіння та повного розчинення желатину, але не кип’ятимо. Після чого знімаємо желатин з вогню, даємо йому трохи охолонути та додаємо до сметанної маси. Гарно все перемішуємо та розливаємо по формам так об суміш заповнювала тільки половину форми.
Ставимо в холодильник на кілька годин. Коли желатин гарно застигне, починаємо готувати саме желе. Розводимо водою в пропорціях вказаних на упаковці та трохи охолонувши желе розливаємо по формам, зверху на застигнувши сметанну масу. Знову ставимо все в холодильник на кілька годин, до повного застигання.
Якщо по формам розливатимете ще тепле желе, то частина вже застигнувшої сметанної суміші розтане та підніметься нагору, сформувавши таку симпатичну та природню шапочку над шаром желе. Десерт вийде тришаровий та дуже симпатичний. Після того як все гарно застигне, готовий десерт прикрашаємо за власним смаком та подаємо гостям 😉
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))