Мигдалеве печиво

DSC_2168Дуже просте та смачне печиво до вечірнього чаю. Готується ну дуже швидко та легко, виходить доволі смачним, схожим на пісочне печиво. Але єдине, що мені не дуже сподобалось, так це відсутність у печиві яскраво вираженого смаку мигдалю, хоча борошна я додала багато, ще й поклала мигдалеві пластівці. Але на смак вийшло печиво як печиво і ні натяку на мигдаль.

Тому якщо чесно не бачу сенсу витрачати доволі не дешеве мигдалеве борошно на це печиво, якщо при цьому в кінцевому результаті смаку мигдалю не відчувається.

 

Саме через відсутність смаку мигдалю в печиві, я і ставлю цій страві оцінку «НОРМАЛЬНО».

 

Інгредієнти:

  1. Вершкове масло – 50 г.
  2. Яйця (білки) – 2 шт.
  3. Мигдалеве борошно – 175 г.
  4. Цукор – 70 — 100 г.
  5. Мигдалеві пластівці.

 

Масло завчасно дістаємо з холодильника і ставимо в тепле місце, щоб воно нагрілося і стало досить м’яким.

DSC_2121

 

 

 

 

 

Після чого ретельно збиваємо масло разом з цукром до однорідної маси за допомогою міксера.

DSC_2125

 

 

 

 

 

Відділяємо білки від жовтків. Нам потрібні тільки білки. Їх збиваємо міксером до пишної маси.

DSC_2124

 

 

 

 

 

Додаємо до масляно-цукрової суміші. Перемішуємо все лопаткою дуже обережно. Далі поступово додаємо борошно, перемішуючи тісто обережно лопаткою. Готове тісто для печива має вийти доволі густим.

DSC_2128

 

 

 

 

 

Застеляємо деко пергаментом для випікання. Потім столовою ложкою викладаємо тісто на деко на деякій відстані один від одного. Зверху кожне притрушуємо трохи мигдалевими пластівцями.

DSC_2130

 

 

 

 

 

 

Піч розігріваємо та ставимо туди деко з печивом. Випікаємо при температурі  180 градусів приблизно 15 -20 хвилин (залежно від вашої печі). Готове печиво виймаємо і даємо повністю охолонути. Після чого знімаємо з пергаменту та подаємо до чаю.

DSC_2176

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.