Смачна та дуже швидка у приготуванні страва для всієї родини. Звичайно вона дуже ситна та дещо калорійна, але іноді можна побалувати себе чимось смачненьким і не дуже корисним для фігури. Чудове поєднання макаронів з фаршем та соусом бешамель. Рекомендую ?
Інгредієнти:
1. Макарони – 300 г.
2. Фарш – 400 г.
3. Помідори – 2 шт.
4. Молоко – 3\4 стакана.
5. Масло – 30 г.
6. Борошно – 2 ст. л.
7. Твердий сир – 200 г.
8. Сіль, перець, приправи.
9. Зелень.
Фарш підсмажуємо у розігрітому сотейнику або воку, змащеному олією.
Помідори миємо та нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо їх до фаршу, солимо, перчимо, кладемо інші приправи на ваш смак.
Доливаємо трохи води і вкидаємо макарони так щоб вода трошки їх прикривала.
Накриваємо кришкою і даємо поваритися до готовності. В цей час готуємо соус. Для цього у каструльку вливаємо молоко, додаємо до нього шматочок масла, ставимо на маленький вогонь. Коли масло розтане потроху всипаємо борошно постійно гарно вимішуючи, щоб соус мав однорідну консистенцію без грудочок.
Солимо за смаком доводимо до кипіння та набуття більш густої консистенції, після чого знімаємо з вогню. Додаємо в соус натертий на терку сир,
гарно перемішуємо та вливаємо у ємкість з уже готовими макаронами та фаршем, обережно кількома рухами все перемішуємо,
присипаємо дрібно накришеною зеленню та подаємо до столу обов’язково у гарячому вигляді як абсолютно самостійне блюдо.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))