М’ясо запечене з грибами

PicsArt_1417187554750

Ось дуже гарний рецепт смачних відбивних, запечених в духовці «аля м’ясо по французки».))) Розхвалять їх немає сенсу, адже вони говорять самі за себе. М’ясо виходить дуже ніжним та соковитим, а грибочки додають страві пікантності та оригінальності.

 

Інгредієнти:

  1. Свинний биток – 1 кг. (для тих хто полюбляє більш пістне м’ясо можна взяти і куряче філе, але звичайно зі свинним виходить смачніше).
  2. Гриби – 300 г. (це приблизно).
  3. Цибуля – 1 шт. (середнього розміру).
  4. Майонез (для змащення битків, так що не багато).
  5. Гірчиця (також для змащення).
  6. Сир – 300 г. (приблизно).
  7. Зелень (кріп)
  8. Сметана – 1 ст.л.
  9. Сіль та перець за смаком.

 

Спочатку нарізаємо свинний биток на скибки і ретельно їх відбиваємо. Але будьте обережні, не відбивайте занадто сильно, вони не повинні бути за тонкими і тим паче не повинні порватися, тоді м’ясо буде дійсно ніжним та соковитим, а тонке м’ясо просто висушиться в печі і буде не смачним.

20141124_162214

 

 

 

 

 

 

М’ясо солимо та перчимо за смаком з обох боків та обсмажуємо у власному соку (без додавання олії) на розігрітій пательні буквально по парі хвилин з кожного боку, тільки щоб воно трошки підрум’янилось.

Підсмажене м’ясо залишаємо відпочити, щоб з нього стік зайвий жир.

Поки наше м’ясо відпочиває, ми дрібно-дрібно нарізаємо цибульку і обсмажуємо її на пательні (можна використовувати ту ж на якій смажили м’ясо, в жирі якій з нього стік) до м’якості. Грибочки також дуже дрібно нарізаємо викладаємо на іншу пательню і накриваємо кришкою. Чекаємо поки вони на великому вогні пустять сік, цей сік зливаємо, а грибочки додаємо до цибулі. Все солимо та перчимо за смаком (але не перестарайтесь, не забувайте про те що м’ясо теж солоне і ще ми будемо його змащувати, щоб не вийшло занадто пересоленою ваша страва). Додаємо зелень (кріп) та одну столову ложку сметанки (для смаку). Все ретельно перемішуємо і даємо протушкуватись на маленькому вогні хвилин 10-15.

20141124_161301

 

 

 

 

 

Далі викладаємо м’ясо на деко, змащене олією та зверху мастимо кожний шматочок майонезом та однією крапелькою гірчиці.

20141124_165123

 

 

 

 

 

Поверх викладаємо грибну суміш. Сир можна нарізати скибочками або для економії сиру натерти на терку та покрити зверху наше м’ясо з таким розрахунком, що сир вкривав майже всю поверхність м’яса.

ПРИМІТКА: Я же завжди додаю на деко трошки водички, щоб м’ясо не пересихало, але це вже на ваш вибір.

20141124_173425

 

 

 

 

 

Випікаємо м’ясо до готовності при температурі приблизно 180 градусів. Готовність перевіряємо ножем, м’ясо повинно бути м’яким та легко протикатися. В мене на приготування йде близько 40 хвилин.

Подавати м’ясо до столу гарячим, найкраще смакує з картоплею у вигляді пюре, приправленого підсмаженою цибулькою.

PicsArt_1417187554750

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.