Ось дуже гарний рецепт смачних відбивних, запечених в духовці «аля м’ясо по французки».))) Розхвалять їх немає сенсу, адже вони говорять самі за себе. М’ясо виходить дуже ніжним та соковитим, а грибочки додають страві пікантності та оригінальності.
Інгредієнти:
- Свинний биток – 1 кг. (для тих хто полюбляє більш пістне м’ясо можна взяти і куряче філе, але звичайно зі свинним виходить смачніше).
- Гриби – 300 г. (це приблизно).
- Цибуля – 1 шт. (середнього розміру).
- Майонез (для змащення битків, так що не багато).
- Гірчиця (також для змащення).
- Сир – 300 г. (приблизно).
- Зелень (кріп)
- Сметана – 1 ст.л.
- Сіль та перець за смаком.
Спочатку нарізаємо свинний биток на скибки і ретельно їх відбиваємо. Але будьте обережні, не відбивайте занадто сильно, вони не повинні бути за тонкими і тим паче не повинні порватися, тоді м’ясо буде дійсно ніжним та соковитим, а тонке м’ясо просто висушиться в печі і буде не смачним.
М’ясо солимо та перчимо за смаком з обох боків та обсмажуємо у власному соку (без додавання олії) на розігрітій пательні буквально по парі хвилин з кожного боку, тільки щоб воно трошки підрум’янилось.
Підсмажене м’ясо залишаємо відпочити, щоб з нього стік зайвий жир.
Поки наше м’ясо відпочиває, ми дрібно-дрібно нарізаємо цибульку і обсмажуємо її на пательні (можна використовувати ту ж на якій смажили м’ясо, в жирі якій з нього стік) до м’якості. Грибочки також дуже дрібно нарізаємо викладаємо на іншу пательню і накриваємо кришкою. Чекаємо поки вони на великому вогні пустять сік, цей сік зливаємо, а грибочки додаємо до цибулі. Все солимо та перчимо за смаком (але не перестарайтесь, не забувайте про те що м’ясо теж солоне і ще ми будемо його змащувати, щоб не вийшло занадто пересоленою ваша страва). Додаємо зелень (кріп) та одну столову ложку сметанки (для смаку). Все ретельно перемішуємо і даємо протушкуватись на маленькому вогні хвилин 10-15.
Далі викладаємо м’ясо на деко, змащене олією та зверху мастимо кожний шматочок майонезом та однією крапелькою гірчиці.
Поверх викладаємо грибну суміш. Сир можна нарізати скибочками або для економії сиру натерти на терку та покрити зверху наше м’ясо з таким розрахунком, що сир вкривав майже всю поверхність м’яса.
ПРИМІТКА: Я же завжди додаю на деко трошки водички, щоб м’ясо не пересихало, але це вже на ваш вибір.
Випікаємо м’ясо до готовності при температурі приблизно 180 градусів. Готовність перевіряємо ножем, м’ясо повинно бути м’яким та легко протикатися. В мене на приготування йде близько 40 хвилин.
Подавати м’ясо до столу гарячим, найкраще смакує з картоплею у вигляді пюре, приправленого підсмаженою цибулькою.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))