М’ясо по-каталонськи

DSC_0675Ще один цікавий рецепт маринування та приготування м’яса. Страва виходить дійсно в дусі Іспанії з перчинкою, а саме м’ясо доволі ніжне та пікантне.

Плюс цього м’яса полягає у тому, що його можна готувати різними шляхами і воно все одно буде по своєму дуже смачним та апетитним. Я наприклад запікала в печі, але його можна і смажити на сковорідці і готувати на барбекю і навіть на грилі, як вам забажається.

Інгредієнти:

  1. Свинний биток – 1 кг.
  2. Оливкова олія – 100 г. (приблизно).
  3. Перець чилі.
  4. Чорний перець.
  5. Лавровий лист.
  6. Часник – 3-4 зубчика.
  7. Сіль та інші приправи за вашим смаком.
  8. Гірчиця.

М’ясо промиваємо і нарізаємо на скибки товщиною приблизно пів сантиметра.

Отримані биточки відбиваємо, але не занадто тонко. Інакше м’ясо висушиться під час запікання.

DSC_0649

 

 

 

 

 

Після чого готуємо маринад. В миску наливаємо оливкову олію, видушуємо часник, додаємо сіль, трох гірчиці, два види перцю та за бажанням інші приправи за вашим смаком. Все перемішуємо.

DSC_0647

 

 

 

 

 

Кожний шматочок м’яса окремо вмочуємо в маринад з обох боків та викладаємо в миску, один на один. Накриваємо тарілкою або кришкою і ставимо в холодильник хоча б на годин 6, краще на ніч, щоб м’ясо добре промаринувалось.

DSC_0651

 

 

 

 

 

Далі вкладаємо м’ясо в форму для запікання, зверху кладемо декілька лаврових листків.

DSC_0656

 

 

 

 

 

Накриваємо все фольгою. В фользі робимо невеличкі дірочка для вентиляції. Ставимо в піч і випікаємо близько години при температурі 180 градусів. Коли м’ясо буде вже майже готове, знімаємо фольгу і даємо йому трошки підрум’янитись, хвилин 10 при температурі 220 градусів.

DSC_0660

 

 

 

 

 

Подаємо до столу в гарячому вигляді з гарніром, найкраще з смакує зі смаженою чи печеною картоплею.

DSC_0669

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.