Салат з буряком та горішками

DSC_0617Легка та дуже корисна страва, яка прийдеться до смаку всій вашій родині.

Цей салатик можна робити з безліччю різних інгредієнтів, окрім тих, що додавала я можна додавати ще чорнослив (в моїй родині він не користується популярністю, тому ми робимо без нього), солоний огірок, родзинки та інше на ваш вибір. Для того щоб салатик був більш дієтичним та його могли їсти навіть діти, раджу замість майонезу заправляти його або олією або заправкою для салатів «Легкою»» зі звичайного класичного йогурту (без добавок) з тахіні (сезамовою пастою) та крапелькою гірчиці.

Інгредієнти:

  1. Буряк – 4-5 шт. (середнього розміру).
  2. Цибуля – 1 шт. (середнього розміру).
  3. Курага – 100 г.
  4. Волоський горіх – 100 г.
  5. Майонез (або інша заправка на ваш вибір).

 

Буряки ретельно миємо та відварюємо в великій кількості води до готовності. Після чого залишаємо їх охолонути.

DSC_0558

 

 

 

 

 

Поки буряки простигають нарізаємо інші інгредієнти для салату. Курагу нарізаємо на 4 частини, волоський горіх – дрібненько. Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо, обдаємо кип’ятком для пом’якшення смаку.

DSC_0186

 

 

 

 

 

Буряк чистимо та натираємо на терку, до нього додаємо горіхи, курагу, цибулю, все перемішуємо. Заправляємо майонезом (або іншим соусом), додаємо сіль за смаком, прикрашаємо шматочками волоського горіха та подаємо до столу.

Це не тільки смачно, але й дуже корисно.

DSC_0618

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>