Бісквітно-желейний торт «Цитрусова насолода»

DSC_0475Цей бісквітно-желейний тортик виходить дуже ніжним, не надто солодким, але в той же час ароматним та смачним. Він дуже гарний і чудово підіймає настрій. А ваші гості та особливо дітки  будуть в захваті від такого солодкого сюрпризу.

 

 

Готується він швидко та легко, до того ж не потребує додаткового часу для «насичення», їсти його можна майже одразу.

Єдина порада, я додавала апельсиновий сік і прикрашала зверху не тільки мандаринами, але й апельсинами і тому тортик мав яскраво виражену кислинку. Тому якщо ви не бажаєте в торті цього додаткового смак, то раджу або не класти апельсин (обмежитись виключно мандарином) або додатково підсолоджувати апельсиновий сік і куштувати, щоб він був солодким, а не кислим.

 

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  1. Яйця – 3 шт.
  2. Борошно – 100 г.
  3. Цукати – 30 г. 9в мене були ананасові).
  4. Цедра апельсина.
  5. Цукор – 100 г.
  6. Ванілін.
  7. Розпушувач тіста.
  8. Молотий імбир.

Для крему:

  1. Сир (творог) – 100 г.
  2. Вершковий сир – 500 г.
  3. Цукрова пудра – 150-200 г.
  4. Ванілін або ванільний цукор.

Для прикраси:

  1. Мандарини.
  2. Апельсини.
  3. Апельсиновий сік.
  4. Желе для тортів.
  5. Пластівці мигдалю.

 

Білки відділяємо від жовтків. Викладаємо білки в глибоку посудину та збиваємо міксером до пишної маси.

DSC_0088

 

 

 

 

 

Не припиняючи збивати додаємо по одному жовтку, потім поступово цукор, цедру апельсина, дрібку молотого імбиру, ванілін (на кінчику чайної ложки), розпушувач та борошно. Все ретельно перемішуємо міксером. Тісто виходить як сметана, стікає з ложки. В останню чергу додаємо цукати та все перемішуємо вже ложкою.

DSC_0093

 

 

 

 

 

Рознімну форму змазуємо вершковим маслом та виливаємо туди тісто. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 180 градусів печі хвилин 15-20 до сухого сірника.

DSC_0097

 

 

 

 

 

Поки готується бісквіт можна зробити крем. Для цього збиваємо блендером до однорідної пишної маси сир (творог), вершковий сир (я брала магазинний спеціальний для чізкейків), цукрову пудру та ванілін (або ванільний цукор). Пробуємо на смак, за необхідності додаємо ще цукрової пудри. Крем має бути в міру солодким та густим, щоб не розтікатися по бісквіту і не занадто розмочити його.

DSC_0177

 

 

 

 

 

Готовий бісквіт виймаємо з форми.

DSC_0106

 

 

 

 

 

Даємо йому охолонути, після чого розрізаємо вздовж гострим ножем. Кожну половинку злегка збризкуємо апельсиновим соком з додавання цукру (для більш солодкого смаку). Але будьте уважні, бісквіту потрібно буквально декілька крапель, не бризкайте за багато інакше він розм’якне. Я трошки перестаралась і через це в мене в торті бісквіту майже не відчувалось, настільки він став м’яким.

Потім починаємо збирати наш тортик. На дно рознімної форми викладаємо одну половинку бісквіту і намазуємо її кремом.

DSC_0182

 

 

 

 

 

Зверху викладаємо наступну половинку бісквіту і теж змащуємо кремом. Не вимазуйте весь крем, залиште трошки, щоб потім намастити стінки тортика ззовні і прикрасити їх мигдалем.

DSC_0180

 

 

 

 

 

DSC_0178

 

 

 

 

 

Залишаємо наш тортик трошки постояти, а самі в цей час розділяємо апельсини та мандарини на частинки та готуємо желе. Для цього я брала спеціальне желе для тортів. Воно швидко застигає і не потребує охолодження. Звичайне желе не підійде, адже воно занадто довго застигає, а тому просто розтечеться по формі і вийде не гарно і не смачно. Желе для тортів продається майже в усіх магазинах, так що я не думаю що купити його проблема. До того ж воно буває як безбарвне так і різних симпатичних кольорів.

В мене було безбарвне. Готувати його потрібно так як вказано в інструкції на упаковці. Від себе тільки додам, що я за основу для розведення желе брала знову таки апельсиновий сік. Але в такому випадку не забудьте його підсолодити цукром. І ще дещо доведене до кипіння желе (по інструкції) слід одразу ж наносити на торт, ні в якому разі не чекайте поки воно охолоне, інакше не встигнете й охнути як воно застигне і доведеться або знову його гріти або розводити новий пакетик.

І так желе готове. Починаємо прикрашати торт. Наливаємо трохи желе в центр тортика і воно саме розтікається по всій площині. Зверху викладаємо наші фрукти (візерунок вибираєте вже на власний смак) а зверху знову обережненько виливаєте желе, що залишилось.

DSC_0201

 

 

 

 

 

Я пробувала наносити його поступово за допомогою пензлика, але так воно бралось в мене грудочками і дуже швидко застигало, тому я рекомендую все ж таки саме наливати його, просто робити це требі обережно і поступово, тоді шар желе виходить рівномірним та гарним.

DSC_0202

 

 

 

 

 

Після всього даємо тортику постояти буквально хвилин 15, щоб все добре схопилося і знімаємо рознімну форму. Зовнішні стінки торта за допомогою лопатки намащуємо рівномірно кремом, що залишився і прикрашаємо зверху пластівцями мигдалю.

DSC_0235

 

 

 

 

Подаємо на стіл та радуємо наших близьких та знайомих чудовим виглядом та смаком.

DSC_0237

 

 

 

 

 

DSC_0470

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>