М’ясна солянка

PicsArt_1416762106879

Ви знаєте ніколи не готувала раніше солянку і коли дізналася які інгредієнти туди входять, то мені здалося, що вона не повинна бути смачною, що це просто якийсь набір несумісних продуктів. Але оскільки мій чоловік дуже наполягав вирішила зробити спеціально для нього. Я не пошкодувала ні на мить, а мій чоловік був просто в захваті від цієї страви, і навіть мені (великому скептику) вона прийшлася до смаку. Тепер цей супчик став постійним гостем в нашому домі))). Так що РЕКОМЕНДУЮ.

Попереджаю одразу, що я дещо відійшла від списку інгредієнтів, які значились в рецепті. Це стосується перш за все м’яса, бо за основу брала те, яке в мене вже було, щоб не бігти і не купувати додатково. Вийшло дуже смачно, так, що я вважаю, що питання вибору м’яса не є принциповим.

А ось і список інгредієнтів (я варила на 5 л. каструлю, бо сім’я у нас велика):

  1. Телятина (м’якоть)– 0,5 кг.
  2. Шинка – 300 г.
  3. Мисливські ковбаски – 4 шт. (в мене були вони великі)
  4. Цибуля – 2 шт.
  5. Лавровий лист – 2 листочка
  6. Сіль
  7. Перець горошком – 5 горошин.
  8. Солоні огірки – 2-3 шт. (залежно від розміру, дуже багато не кладіть бо буде кислуватий суп)
  9. Оливки – 100 г.
  10. Томатний соус – 2 ст. л.
  11. Олія – 2 ст.л.
  12. Вершкове масло- 1 ст.л.
  13. Зельнь (я брала звичайний кріп).
  14. Картопля (кількість залежить від того якої густини ви хочете отримати суп). І цей інгредієнт не є обов’язковим, я його додала саме для густини супу, а взагалі можна і не класти.

 

Для початку нарізаємо телятину на невеличкі шматочки, кладемо в каструлю та заливаємо невеликою кількістю води. Ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Потім цю воду зливаємо і промиваємо м’ясо (бо від телятини піде сильна піна, яку требі обов’язково змити).

20141120_081835

 

 

 

 

 

Знову кладемо м’ясо в каструлю заливаємо вже великою кількістю води (вже як для супу) і кладемо цибулину. Все це ставимо на вогонь і даємо поваритись близько 1,5 години (телятина має гарно розваритись). Десь за 20 хвилин до готовності телятини додаємо в каструлю лавровий лист, перець горошком та сіль (на ваш смак). За бажанням можна додати трохи тьмяну чи базиліку.

PicsArt_1416233260644

 

 

 

 

 

Все це ще кипить 15-20 хвилин. М’ясо виймаємо і кладемо на дощечку, а бульйон проціджуємо через сито, щоб видалити лавровий лист та горошки перцю. Потім додаємо в бульйон нарізану дрібно картоплю і ставимо варити на плиту майже до повної готовності картоплі.

Поки картопля вариться, м’ясо нарізаємо тоненькими скибочками. Так само скибками нарізаємо шинку, а мисливські ковбаски тоненькими кільцями.

20141120_103626

 

 

 

 

 

Солоні огірки нарізаємо соломкою та викладаємо на пательню, заливши їх невеличкою кількістю бульйону і тушимо на невеликому вогні, помішуючи, хвилин 10.

20141120_114330

 

 

 

 

 

Після чого додаємо огірки в каструлю з бульйоном та майже звареною картоплею.

Цибулину чистимо і нарізаємо четверть кільцями і обсмажуємо на пательні, в якій попередньо розігріли вершкове масло та олію,  до м’якості. Не забуваємо її посолити та поперчити за вашим смаком. Потім додаємо до цибулі нарізане м’ясо, нашу шинку та ковбаски і заправляємо все це томатним соусом. Даємо хвилин 10 притушитися і також викладаємо в бульйон.

20141120_120417

 

 

 

 

 

 

Після чого додаємо нарізані півкільцями оливки, все ретельно перемішуємо і даємо ще поваритися хвилин 15-20. Куштуємо на сіль і за необхідності додаємо за вашим смаком. Також в солянку я додавала ще і розсіл з оливок, вийшло чудово.

20141120_121823

 

 

 

 

Після того як солянка зварилась, накриваємо її кришкою і даємо настоятись хвилин 15. Подаємо разом зі сметанкою. За бажанням можна прикрасити кільцем лимона.

PicsArt_1416762106879

Смачного))

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.