Цибулевий суп з сирними грінками.

PicsArt_1416244329791

Протягом багатьох віків цибулевий суп вважали їжею для бідняків, бо саме цибуля була одним з продуктів, який був доступний всі верствам населення. Сучасна ж версія цього супу походить з Франції 18 віку, вона робиться на бульйоні і подається з тостами з гарного хліба та сиру.

Сьогодні пропоную вам класичний рецепт цибулевого супу, розрахованого на 6 великих порцій.

 

Для супу вам знадобиться:

 

  1. 50 г. вершкового масла.
  2. 1 ст. ложка оливкового масла.
  3. 4-5 великих цибулин
  4. 1 ч. ложка тим’яну.
  5. 1 ч. ложка цукру.
  6. 2 л. бульйону (з яловичини або курки)
  7. 1 ст. ложка борошна.
  8. 150 мл. Сухого білого вина.
  9. 3 ст. ложки коньяку.

 

Для грінок потрібно:

 

  1. Хліб (будь-який на ваш вибір)
  2. 1 зубчик часнику.
  3. 1 ст. ложка французької гірчиці.
  4. Сир.

 

Для приготування супу потрібно взяти велику каструлю з товстим дном і розтопити в ній вершкове масло,

PicsArt_1416245119924

 

 

 

 

 

 

 

 

Потім додати оливкове масло і нарізану тоненькими півкільцями цибулю. 5-8 хвилин постійно помішуючи готуємо цибулю на середньому вогні, після чого додаємо тим’ян, зменшуємо вогонь до мінімума, накриваємо каструлю кришкою і періодично помішуючи готуємо так цибулю ще хвилин 20-30.

PicsArt_1416245035023

 

 

 

 

 

 

 

 

Але ВАЖЛИВО: не дати цибулі підгоріти, бо це зіпсує весь смак супу, вона повинна саме потрошку тушитися. Після того як цибуля стала м’якою додаємо до неї цукор, перемішуємо і вже з відкритою кришкою на середньому вогні постійно помішуючи, щоб цибуля не пригоріла і не пристала до дна каструлі, готуємо цибулю ще хвилин 20 до моменту коли вона стане приємного золотистого  кольору. Цього немає  в рецепті, але я додавала ще трохи потертої на терці моркви, для смаку і ви знаєте зайвою вона не була)

PicsArt_1416244441275

 

 

 

 

 

 

В цей час в іншій каструлі доводимо до кипіння бульйон ( в мене бульйон був курячий — вийшло смачно). В каструлю з цибулею додаємо муку і готуємо помішуючи пару хвилин. Поступово додаємо до цибулі гарячій бульйон, вино, коньяк, сіль та перець. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і на мінімальному вогні готуємо суп ще 15 хвилин. Основа для супа готова.

 

Грінки готуємо дуже просто. Хліб нарізаємо скибками і трохи підсушуємо в духовці, після чого натираємо грінки часником і намазуємо невеликою кількістю гірчиці, а звершу викладаємо сир (на ваш вибір або шматочком або натертий на терку).

PicsArt_1416244386696

 

 

 

 

 

Далі ви обираєте на власний вибір як подавати свій суп, тут вже все залежить від ваших вподобань. Можна розкласти суп по тарілкам які витримують температуру духовки, а зверзху покласти по одній чи дві приготовані грінки і на пару хвилин поставити його в духовку (поки сир не розплавиться) після чого одразу подавати на стіл. Або ж як варіант  налити супу і притрусити невеликою кількістю сиру і теж в духовку до моменту поки сир не розплавиться, після чого одразу подавати на стіл разом з грінками, приготованими окремо. А для людей які віддають перевагу окремому вживанню грінок я пропоную дещо видозмінений варіант, який пішов на ура в нашій сім’ї, коли суп просто подається з грінкою, яка лежить окремо на тарілці, як додаток до суп, без сирної корочки на самому супі (бо з сиром суп виходить трохи важкуватим для підшлункової, а коли просто суп з грінками це ну ДУЖЕ СМАЧНО).

PicsArt_1416244329791

 

 

 

 

 

 

Як я вже сказала тут все залежить від індивідуальних вподобань, так що обирати вам, в будь-якому випадку буде дуже смачно, я вам обіцяю!! Смачного)))

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>