Дуже чудовий та оригінальний рецепт приготування курячого філе. Натрапила на нього випадково і, приготувавши, одразу ж закохалась. М’ясо виходить незрівнянно ніжним, ароматним, а соус це просто щось. Особливого пікантного смаку йому надає французька гірчиця в зернах, саме її потрібно класти і ніяку іншу, цей інгредієнт є основою всієї страви.
Не замислюючись ставлю цій страві свою відмітку «СМАЧНО» 😉 і дуже-дуже вам рекомендую приготувати це смачне та ніжне м’ясо.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 кг.
- Сметана – 4 ст. л.
- Французька гірчиця – 1-2 ст.л.
- Олія – 3-4 ст.л.
- Борошно 1-2 ст.л.
- Кип’ячена вода.
- Сіль та перець за смаком.
Куряче філе миємо та нарізаємо на маленькі шматочки.
На середньому вогні трошки обсмажуємо шматочки курки на розігрітій пательні, змащеній олією до золотистого кольору. Періодично помішуйте, щоб не підгоріло. Великий вогонь не вмикайте, м’ясо повинно рівномірно просмажитись.
Після цього додаємо до курки борошно, ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму і смажимо так курку ще хвилин 2-3. В цей час потрібно скип’ятити чайник. Після чого додаємо на пательню трохи кип’яченої тільки-тільки закипівшої води і все ще раз ретельно змішуємо, так щоб борошно розчинилось в воді, не залишилось грудочок. У вас має вийти соус білуватого кольору повністю однорідний.
Наступним кроком додаємо на пательню сметану, перемішуємо.
І в останню чергу додаємо головну родзинку страви, французьку гірчицю в зернах. Наголошую, що гірчиця має бути саме в зернах. Вона надасть страві солодкувато-гіркий смак. Все ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою.
Залишаємо потушкуватись на маленькому вогні до готовності курки. Готовність пробуємо на смак або гострим ножем, курка має бути м’якою та легко проштрикуватись. Під час тушіння періодично заглядайте під кришку, перемішуйте курку та перевіряйте, щоб не підгорала. Якщо побачити, що соус випарувався і його малувато, то можна додати трохи не жирний вершків 10 %. Але якщо вогонь буде малим, то цього немає статися і соусу має бути достатньо.
Подавати м’ясо в принципі можна з будь-яким гарніром, але найкраще воно смакує з паровим рисом або картопляним пюре.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))