Дуже смачний, неймовірно корисний та просто незамінний суп для кожної родини. Має приємний оксамитовий смак з пікантними нотками, що надає йому твердий сир.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 1 кг.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Вершкове масло – 10 г.
- Оливкова оіля – 40 г.
- Сметана – 60 г.Мускатний горіх – 3 г.
- Сіль, перець.
- Твердий сир – 50 г.
- Крутони.
- Цукор.
Цвітну капусту гарно миємо, розділяємо на суцвіття і ставимо поваритись в киплячій, підсоленій воді хвилин 15.
Далі в глибоку каструлю з товстим дном виливаємо оливкову олію та додаємо вершкове масло, розтоплюємо все. Сюди вкидаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю та дрібно покришений часник. Додаємо трошки цукру і тушкуємо на маленькому вогні до прозорості.
Картоплю очищаємо, нарізаємо шматочками та додаємо до цибулі та часнику. Відварену цвітну капусту виймаємо з води і також додаємо до цибулі.
Тримаємо все під кришкою, на маленькому вогні ще хвилин 10. Потім вливаємо відвар з цвітної капусти. Якщо його виявилось мало, можна долити трохи води. Варимо суп до готовності всіх овочів, це ще хвилин 15. За допомогою бленд ера перетворюємо наш суп на крем-суп. На цьому етапі додаємо на ваш смак сіль та перець, трошки мускатного горіха та сметану. Гарно перемішуємо. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння суп, але не кип’ятимо, щоб не звернулась сметана. Вимикаємо вогонь і останнім кроком додаємо в суп натертий на терку сир, перемішуємо.
Подаємо суп разом з крутонами. Їх можна приготувати на пательні або в печі. Просто ріжемо хліб невеличкими кубиками. Збризкуємо їх оливковою олією, трошки солимо та посипаємо дрібно нарізаним кропом, гарно підсушуємо до стану сухариків.
Ароматні крутони до ніжного супу готові.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))