Крем-суп з цвітної капусти з сиром

DSC_4688Дуже смачний, неймовірно корисний та просто незамінний суп для кожної родини. Має приємний оксамитовий смак з пікантними нотками, що надає йому твердий сир.

 

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Цвітна капуста – 1 кг.
  2. Картопля – 4-5 шт.
  3. Цибуля – 1 шт.
  4. Часник – 2 зубчика.
  5. Вершкове масло – 10 г.
  6. Оливкова оіля – 40 г.
  7. Сметана – 60 г.Мускатний горіх – 3 г.
  8. Сіль, перець.
  9. Твердий сир – 50 г.
  10. Крутони.
  11. Цукор.

 

Цвітну капусту гарно миємо, розділяємо на суцвіття і ставимо поваритись в киплячій, підсоленій воді хвилин 15.

Далі в глибоку каструлю з товстим дном виливаємо оливкову олію та додаємо вершкове масло, розтоплюємо все. Сюди вкидаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю та дрібно покришений часник. Додаємо трошки цукру і тушкуємо на маленькому вогні до прозорості.

Картоплю очищаємо, нарізаємо шматочками та додаємо до цибулі та часнику. Відварену цвітну капусту виймаємо з води і також додаємо до цибулі.

DSC_4684

 

 

 

 

 

 

Тримаємо все під кришкою, на маленькому вогні ще хвилин 10. Потім вливаємо відвар з цвітної капусти. Якщо його виявилось мало, можна долити трохи води. Варимо суп до готовності всіх овочів, це ще хвилин 15.  За допомогою бленд ера перетворюємо наш суп на крем-суп. На цьому етапі додаємо на ваш смак сіль та перець, трошки мускатного горіха та сметану. Гарно перемішуємо. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння суп, але не кип’ятимо, щоб не звернулась сметана. Вимикаємо вогонь і останнім кроком додаємо в суп натертий на терку сир, перемішуємо.

DSC_4686

 

 

 

 

 

 

Подаємо суп разом з крутонами. Їх можна приготувати на пательні або в печі. Просто ріжемо хліб невеличкими кубиками. Збризкуємо їх оливковою олією, трошки солимо та посипаємо дрібно нарізаним кропом, гарно підсушуємо до стану сухариків.

DSC_4685

 

 

 

 

 

 

Ароматні крутони до ніжного супу готові.

DSC_4688

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.