Ця страва точно прийдеться до смаку любителям чого гостренького та пікантного.
Для приготування нам знадобиться:
- Печінка – 1 кг.
- Цибуля – 1 шт. середнього розміру.
- Морква – 1 шт. (велика).
- Батон – 2-3 скибочки.
- Яйце – 1 шт.
- Мука – 2-3 ст. ложки.
- Сіль та перець за вашим смаком
Для соусу:
- Майонез
- Сметана
- Гірчиця
- Часник – декілька зубочків (теж за індивідуальним смаком) але не беріть занадто багато бо вийде дуже гострий соус.
- Соус унагі – 1 ст. ложка
- Цукор – 1 ч.л.
Печінку за декілька годин до приготування бажано покласти в воду щоб вона відмокла і з неї вийшла кров.
Після чого злити воду, печінку нарізати шматочками і обдати кип’ятком.
Цибуля та моркву почистити та також порізати на шматки, а булку залити водичкою щоб розм’якла.
Після чого перекрутити у м’ясорубці печінку разом з морквою, цибулею та булкою.
В отриману сімуш додати яйце, муку, сіль і перець. Повинна вийти суміш середньої густини.
На розігріту пательню столовою ложкою викладати котлетки і обсмажити їх до готовності з обох боків (печінка готується швидко тому довго не тримайте котлетки на вогні бо вийдуть сухими і пересмаженими).
Поки котлетки смажаться можна швиденько зробити до них соус. Змішати сметану, майонез, гірчицю, соус «унагі», цукор та видушений часник. Кількість інгредієнтів для соусу залежить від вашого індивідуального смаку, тому раджу починати додавати кожен по черзі і потрошки і постійно куштувати поки не вийде соус необхідного вам смаку.
Після того як котлетки будуть посмажені можна їх подавати до столу разом з приготованим вами соусом!! Смачного))