Котлетки з печінки під гірчично-часниковим соусом

PicsArt_1416244534589

 

Ця страва точно прийдеться до смаку любителям чого гостренького та пікантного.

 

 

Для приготування нам знадобиться:

  1. Печінка – 1 кг.
  2. Цибуля – 1 шт. середнього розміру.
  3. Морква – 1 шт. (велика).
  4. Батон – 2-3 скибочки.
  5. Яйце – 1 шт.
  6. Мука – 2-3 ст. ложки.
  7. Сіль та перець за вашим смаком

 

Для соусу:

  1. Майонез
  2. Сметана
  3. Гірчиця
  4. Часник – декілька зубочків (теж за індивідуальним смаком) але не беріть занадто багато бо вийде дуже гострий соус.
  5. Соус унагі – 1 ст. ложка
  6. Цукор – 1 ч.л.

 

Печінку за декілька годин до приготування бажано покласти в воду щоб вона відмокла і з неї вийшла кров.

Після чого злити воду, печінку нарізати шматочками і обдати кип’ятком.

Цибуля та моркву почистити та також порізати на шматки, а булку залити водичкою щоб розм’якла.

Після чого перекрутити у м’ясорубці печінку разом з морквою, цибулею та булкою.

PicsArt_1416244969037

 

 

 

 

 

 

В отриману сімуш додати яйце, муку, сіль і перець. Повинна вийти суміш середньої густини.

PicsArt_1416244763220

 

 

 

 

 

На розігріту пательню столовою ложкою викладати котлетки і обсмажити їх до готовності з обох боків (печінка готується швидко тому довго не тримайте котлетки на вогні бо вийдуть сухими і пересмаженими).

PicsArt_1416244709054

 

 

 

 

 

Поки котлетки смажаться можна швиденько зробити до них соус. Змішати сметану, майонез, гірчицю, соус «унагі», цукор та видушений часник. Кількість інгредієнтів для соусу залежить від вашого індивідуального смаку, тому раджу починати додавати кожен по черзі і потрошки і постійно куштувати поки не вийде соус необхідного вам смаку.

PicsArt_1416244653398

 

 

 

 

 

Після того як котлетки будуть посмажені можна їх подавати до столу разом з приготованим вами соусом!! Смачного))

PicsArt_1416244597430

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.