Який новорічний стіл обходиться без відомого салату «Шуба». Цей салат знають всі і традиційно готують його під Новий Рік. Він є дещо специфічним, адже там міститься достатня кількість майонезу, тому людям зі слабким шлунком не раджу їсти його забагато.
А готується він досить просто.
Вам потрібно:
- Картопля – 2-3 шт. (середнього розміру).
- Оселедць – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква 2-3 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Майонез.
- Яйце відварене для прикраси.
Буряк, моркву та картоплю добре миємо та відварюємо до готовності.
Залишаємо простигати.
Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо. Заливаємо її кип’ятком на декілька хвилин,, щоб вона стала м’якою та не так сильно «щипалася».
Оселедець чистимо та нарізаємо дрібними шматочками.
Відварені овочі очищаємо від шкірки та натираємо на терку.
Далі викладаємо шари. Спочатку на дно кладемо потерту картоплю.
На неї з верху викладаємо оселедець та цибулю.
Змазуємо трохи майонезом.
Потім викладаємо моркву
а на неї буряк.
Все ретельно змащуємо майонезом, прикрашаємо яєчком та ставимо в холодильник на декілька годин, щоб салат добре настоявся.
Подаємо до святкового столу.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))