Салат «Новорічний» (спрощений «Олів’є»)

 

DSC_0295Я звичайно знаю, що салатом «Олів’є» не здивуєш в наш час нікого, але все одна не змогла пройти осторонь цього класичного в усі часи новорічного салату. Тому викладаю його найспрощеніший рецепт, куди ж без нього.

 

 

Свій салат я назвала «Новорічний» саме тому, що за таким рецептом його звикли готувати завжди саме на це свято. Але хочу наголосити, що, як виявилось, салат в такому вигляді як звикли його куштувати ми, немає нічого спільного з класичним салатом, приготованим  шеф-поваром Люсьеном Олів’є (в честь якого цей салат і отримав свою назву). В оригінальному рецепті салату мають бути присутні: оливки, каперси, ракові шийки, рябчики та лисття зеленого салату.

Обіцяю Вам, що салат, приготованний за його оригінальним рецептом я обовязково викладу на сайті, але сьогодні все таки пропоную вашій увазі спрощену його версію, яку я б все таки назвала «Новорічний», так буде правильніше.

Інгредієнти: 

  1. Картопля – 4 шт.
  2. Морква – 2 шт.
  3. Варена ковбаса – 100 г.
  4. Яйця – 4 шт.
  5. Консервований горошок – 1 банка.
  6. Цибуля – 1 шт. (маленька).
  7. Огірок – 2-3 шт. (я кладу свіжий, так салат стає більш ароматним).
  8. Сіль на ваш смак.
  9. Майонез.

Яйця, картоплю та моркву відварюємо до готовності.

DSC_0170

 

 

 

 

 

Залишаємо охолонути.

DSC_0171

 

 

 

 

 

Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо, ошпарюємо кип’ятком для більш м’якого смаку.

У велику миску дрібно нарізаємо відварену картоплю,  моркву та свіжий огірок. Додаємо покришені яйця та нарізану кубиками ковбасу. Висипаємо горошок з баночки, додаємо цибульку та заправляємо це все майонезом та сіллю за смаком.

Прикрашаємо салат зверху свіжим огірочком та подаємо до новорічного столу.

DSC_0295

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.