Гранола

DSC_2489Гранола – це дуже популярний сніданок в США. В нас він також відомий багатьом, але під іншою назвою – «мюслі». Як не назвати цей сніданок, але він дійсно не тільки дуже смачний, але й неймовірно корисний для організму. Адже в його склад входять горіхи, висівки, насіння, вівсянка, мед, цукати та сухофрукти, що містить безліч необхідних для організму кожної людини вітамінів та мікроелементів.

З таким корисним і смачним сніданком ви обов’язково отримаєте заряд енергії та позитиву на весь день. Такий сніданок є набагато кориснішим ніж магазинні пластівці та мюслі. До того ж наскільки приємно їсти щоранку сухий сніданок, приготований своїми руками. Ще один плюс граноли – це те що її можна зробити одразу багато, а потім тиждень щоранку насолоджуватись ароматом і чудовим смаком. Готується вона неймовірно швидко і легко і спробувавши раз ви не пошкодуєте і будете готувати постійно. Її полюбляють навіть дітлахи. В гранолу можна класти абсолютно будь-які фрукти, горіхи та цукати, які прийдуться вам до смаку і будуть у вас під рукою, тут все обмежується вашою фантазією та наявністю продуктів.

 

Я поділюся базовим рецептом приготування і тими інгредієнтами, які використовую зазвичай саме я.

Однозначно це «СМАЧНО» 😉 і без питань.

 

Інгредієнти:

  1. Вівсянка – 500 г.
  2. Горіхи, насіння, цукати та сухофрукти – приблизно по 100 г.
  3. Мед – 5-6 столових ложок.

 

Горіхи я беру зазвичай волоський горіх, арахіс та мигдаль (потрошку). Насіння можна брати або гарбузове або соняшникове (а можна і те і те). Цукати теж на ваш смак, я беру різні то ананасові то апельсинові. Ще я завжди додаю родзинки, а інколи сушений банан.

Великі шматки горіхів розрізаємо навпіл або на чотири частини. В великій мисці змішуємо вівсянку з горіхами. Мед розтоплюємо до рідкого стану і вливаємо в горіхово-вівсяну суміш. Все ретельно перемішуємо.

DSC_2472

 

 

 

 

 

Деко вистеляємо пергаментом для запікання. На нього висипаємо суміш і ставимо в розігріту піч.

DSC_2473

 

 

 

 

 

Випікаємо 15 хвилин при 200 градусах, при цьому періодично відкриваємо піч і перемішуємо гранолу, щоб вона пропеклася рівномірно і не пригоріла з країв. За 5 хвилин до кінця запікання додаємо туди з сухофрукти та цукати, все ретельно перемішуємо.

DSC_2474

 

 

 

 

 

Готовій гранулі даємо охолонути та пересипаємо в банку. Зберігати її потрібно під щільно закритою кришкою. Їсти гранолу можна заливаючи вранці теплим молоком або будь-яким йогуртом. Також вона чудово підходить для різних десертів з желе і вершків. Якщо заливаєте гранолу на сніданок молоком дуже рекомендую покришити туди ж свіжий банан, виходить ну дуже смачно. Банан надає страві ніжного смаку, чимось схожого на ванільне морозиво. Звичайно, що сюди ж можна безпосередньо перед вживанням і інші свіжі фрукти на ваш вибір. Експериментуйте. 😉

DSC_2494

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.