Бісквітний рулет «Мармуровий»

DSC_2765Цей рецепт для всіх любителів смачних та ніжних бісквітних рулетів. Рулетик виходить не тільки дуже смачним і ніжним, але ще й дуже гарним. Готується швидко та просто. Має ніжний присмак шоколаду в поєднанні з ароматним заварним кремом.

 

Єдине зауваження, яке виникло в мене, так це те, що в рецепті радили спочатку звертати рулет з рушником і дати йому охолонути, після чого розвернути його і намазати кремом, потім згорнути знову. На практиці вийшло так: рулет в гарячому вигляді згорнувся чудово, а от коли він охолонув, то його не тільки розгорнути було важко і намазувати кремом, але й при повторному скручуванні рулет з одного боку потріскався трохи і не так щільно згортався. Тому наступного разу буду одразу ж намазувати корж в гарячому вигляді і згортати його. Що раджу зробити і вам.

 

Але на смак рулет дійсно гарний тому оцінка йому «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Яйця – 5 шт.
  2. Цукор – 1 стакан (приблизно на 300 мл.)
  3. Борошно – 1 стакан.
  4. Ванільний цукор – 1 пакетик.
  5. Сіль.
  6. Какао – 2 ч.л.
  7. Шоколадка – 100 г.
  8. Заварний крем.

 

Беремо яйця, відділяємо жовтки від білків. Білки викладаємо в глибоку миску і збиваємо міксером в пишну піну. Після чого додаємо до них по одному жовтку. Наступним додаємо поступово цукор, дрібку солі та ванільний цукор. Перемішуємо.

DSC_2743

 

 

 

 

 

Далі додаємо половину борошна і обережно перемішуємо лопаткою.

DSC_2744

 

 

 

 

 

Потім додаємо решту борошна і знову обережно перемішуємо тісто лопаткою до однорідної маси. Далі в маленьку миску відбираємо дві-три столові ложки тіста і додаємо до них какао, ретельно перемішуємо до однорідного кольору.

DSC_2745

 

 

 

 

 

 

Деко застеляємо пергаментом і виливаємо на нього біле тісто, формуючи прямокутник. Намагайтесь якомога рівномірніше розподілити тісто по деку, щоб рулет вийшов однакової товщини по всьому периметру.

DSC_2746

 

 

 

 

 

Зверху чайною ложкою викладаємо потроху шоколадного тіста і за добо погою виделки робимо візерунок на власний смак.

DSC_2747

 

 

 

 

 

DSC_2748

 

 

 

 

 

Розігріваємо піч і ставимо туди деко. Випікаємо бісквіт при 180 градусах приблизно 10 хвилин (в залежності від вашої печі). Готовність бісквіту перевіряємо сірником (сірник залишається сухим).

Поки печеться бісквіт готуємо заварний крем (рецепт знайдете натиснувши на назву). А також розтоплюємо шоколад на водяній бані до рідкого стану.

Готовий бісквіт знімаємо з дека і перегортаємо на інший бік (візерунком вниз). Обрізаємо по всьому периметру краї бісквіта (так він легше згортатиметься), їх можна з’їсти.

Одразу ж намазуємо бісквіт розтопленим шоколадом і заварним кремом і обережно згортаємо його в дуже щільний рулет (ще в гарячому вигляді).

DSC_2752

 

 

 

 

 

DSC_2753

 

 

 

 

 

Обгортаємо рулет харчовою плівкою, даємо повністю охолонути і відправляємо в холодильник на 2 години, щоб крем застиг і рулет гарно схопився.

DSC_2755

 

 

 

 

 

Далі нарізаємо його на шматочки і подаємо до чаю.

DSC_2758

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.