Цей рецепт для тих, хто не хоче купляти бісквіти в магазинах. Готуються вони в домашніх умовах дуже швидко та легко, а користі від них явно більше ніж від покупних. Начинку можна робити на ваш смак будь-яку: з повидлом, джемом або кремом. Можна додавати горіхи, прикрашати глазур’ю. Все на ваш смак і вподобання. Бісквіти виходять дуже ніжні та смачні. Рекомендую всім.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 300 г.
- Борошно – 300 г.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
- Розпушувач тіста – 10 г.
- Для начинки: я брала звичайне яблучне повидло та дрібно нарізаний волоський горіх.
- Глазур для прикраси.
- Сіль.
Деко або форму для випікання застеляємо пергаментом. Вмикаємо піч на 10 градусів для нагрівання. Борошно гарно перемішуємо з розпушувачем. Жовтки відділяємо від білків.
За допомогою міксера збиваємо білку в пишну піну, поступово вводимо цукор (не припиняючи працювати міксером).
Потім поступово додаємо по одному жовтку, дрібку солі. Наступним кроком, все так же працюючи міксером, починаємо поступово всипати борошно, гарно вимішуючи тісто. Виливаємо тісто на деко (чи в форму) формуючи рівномірний шар тіста у формі прямокутника. Ставимо деко до печі і випікаємо 15 хвилин (орієнтуйтесь на свою піч) до злегка золотистого кольору та сухого сірника.
Готовий бісквіт дістаємо, прикриваємо рушником і даємо охолонути. В цей час дрібно нарізаємо волоський горіх і готуємо глазур по рецепту на упаковці. Я сама готую глазур дуже рідко, набагато простіше купити її в пакетиках і розвести по інструкції на упаковці. За бажанням ви можете приготувати глазур самі або просто прикрасити бісквіти розтопленим шоколадом, цукровою пудрою або чимсь іншим на ваш вибір.
Коли бісквіт вже трохи охолонув розрізаємо його ножем вздовж на дві рівні частини, а потім ще нарізаємо вертикально на невеличкі прямокутники однакової форми – «бісквітики». Роз’єднуємо половинки, змащуємо їх повидлом, присипаємо горішками і знову скріпляємо на кшталт сандвіча. Зверху поливаємо глазур’ю або притрушуємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))