Бефстроганов

DSC_1548Бефстроганов – це дуже смачна страва, що відноситься до російської кухні. Готується вона традиційно з дрібно нарізаних шматочків яловичини, з додаванням сметани та томатного соусу. Виходять дуже ніжні та соковиті шматочки м’яса в ароматному і оригінальному соусі.

 

Страва цілком заслуговує відмітки «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Яловичина – 500 г.
  2. Цибуля – 2 шт.
  3. Сметана – 200 г.
  4. Вершкове масло – 50 г.
  5. Борошно – 1 ст.л.
  6. Томатний соус – 1-2 ст. л.
  7. Олія.
  8. Сіль.
  9. Перець.
  10. Зелень.

М’ясо гарно миємо і нарізаємо пласкими шматочками товщиною приблизно 5 мм.

DSC_1535

 

 

 

 

 

Викладаємо кожний шматочок м’яса по черзі між двома шматками харчової плівки і гарно відбиваємо його з обох сторін.

DSC_1538

 

 

 

 

 

ПОРАДА: Можете для економії плівки використовувати по можливості одну й ту ж саму плівку для всіх шматочків. Для цього просто потрібно обережно її знімати і виймати м’ясо, щоб плівка не скрутилась, бо розкрутити її вже буде важко.

Відбите м’ясо нарізаємо тонкою соломкою в поперек волокон.

DSC_1539

 

 

 

 

 

Цибулю ми чистимо і нарізаємо на четверть кільця.

DSC_1540

 

 

 

 

 

 

Ставимо сотейник (або глибоку сковорідку) на вогонь, в ній розігріваємо вершкове масло, додаємо трохи олії і викладаємо цибулю. Солимо та перчимо і обсмажуємо на маленькому вогні до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.

Далі додаємо до цибулі борошно і ретельно перемішуємо.

DSC_1541

 

 

 

 

 

Наступною додаємо сметану, томатний соус, перемішуємо. Доводимо до кипіння після чого вливаємо трохи кип’яченої води. Води потрібно стільки, щоб соус був середньої густини. Ще раз солимо та перчимо за смаком. Даємо соусу трохи покипіти на маленькому вогні.

DSC_1542

 

 

 

 

 

В цей час розігріваємо іншу пательню. Кладемо туди теж трохи вершкового масла та олії і обсмажуємо шматочки м’яса до готовності та золотистої скоринки. Не забуваємо посолити та поперчити за смаком.

DSC_1543

 

 

 

 

 

Потім м’ясо викладаємо в сотейник з соусом, гарно перемішуємо, додаємо нарізану дрібно зелень.

DSC_1544

 

 

 

 

 

 

Даємо протушкуватись на маленькому вогні ще хвилин 5 і вимикаємо.

DSC_1545

 

 

 

 

 

Подавати бефстроганов можна з різними видами гарнірів. Це може бути і картопля пюре і відварений рис і просто відварена картопля шматочками, тощо. Варіантів безліч, так що обирайте самі і смакуйте 😉

DSC_1553

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.