Цей рецепт по суті дуже простий та банальний. Але при цьому в ньому є одна особливість, а саме один секретний інгредієнт, який робить запечені курячі крильця не просто смачними, а дуже смачними. В них виходить дуже смачна та хрумка скоринка, а в середині м’ясо дуже ніжне та соковите. Так приготовані курячі крильця чудово пасують до будь-яких гарнірів. А ще стануть просто незамінною закускою до пива. Гарантую чоловіки будуть в захваті.
Оцінка цієї страви «СМАЧНО».
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг.
- Гірчиця.
- Сіль.
- Перець.
- Приправи за смаком.
Для початку добре миємо курячі крильця і перевіряємо, щоб на них не залишилось пір’я, при наявності видаляємо його. Після чого складаємо крильця у глибоку миску, солимо та перчимо за смаком, за бажанням додаємо ще будь-які наявні приправи.
Я додаю приправи на основі овочів («весняна зелень» «10 овочів»), але ви можете скористатись і іншими, в тому числі приправами до м’яса. Ретельно перемішуємо приправи. Накриваємо миску і даємо крильцям трошки постояти, щоб насититись їх смаком. Після чого викладаємо крильця на деко. Далі головна родзинка цього рецепту, а саме ми беремо звичайну гірчицю і зовсім трошки (буквально декілька крапель) видавлюємо на кожне крильце. Потім за допомогою чайної ложечки чи ножа рівномірно розмазуємо гірчицю по крильцю. На деко додаємо зовсім трошки кип’яченої води, щоб крильця не пересохли, а були ніжними та соковитими.
Ставимо деко з крильцями до розігрітої печі і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно годину. Готовність перевіряємо ножем (м’ясо має бути м’яким та легко протикатись), а також дивимось по зовнішньому вигляду, м’ясо повинно підрум’янити і покритись соковитою і апетитною золотистою скоринкою.
Я пробувала різні способи приготування курячих крилець, але зупинилась саме на цьому доволі простому, але дійсно дуже смачному. Саме гірчиця надає м’ясу, а особливо його скоринці, просто неперевершений смак. Тому дуже вам рекомендую спробувати. Подавати їх можна з будь-яким соусом на ваш смак.
Доречі так можна готувати не тільки крильця, але й курячі ніжки та бедра. Я інколи комбіную на одному деку і крильця і ніжки 😉
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))