Запечена картопля під ніжним сиром

DSC_1991Не знаю як ви а в моїй сім’ї просто обожнюють різноманітні сири з пліснявою, такі як камамбер, рокфор та інші. Ось чому ми дуже полюбляємо готувати картоплю саме за цим рецептом. Страва виходить дуже смачною, ситною з оригінальним смаком. Вона чудово підійде до святкового столу. Для тих, хто не полюбляє смаку сиру з пліснявою, скажу, що ви все одно можете сміливо готувати цю страву, вам сподобається.

Адже в процесі запікання смак сиру дещо видозмінюється і вже не відчувається дуже гостро, плюс сир цей створює просто чудове поєднання ніжного смаку та аромату та гармонійно співіснує в страві з запеченою картоплею. Сир з пліснявою можна брати будь-який на ваш вибір, можна навіть поєднати декілька видів сиру. Я наприклад беру камамбер, рокфор (все по маленькому шматочку), а ще додаю трохи моцарели і виходить ну просто чудово.

 

Цьому рецепту ставлю оцінку «СМАЧНО» і дуже-дуже рекомендую всім.

 

Інгредієнти:

 

  1. Картопля – 6 шт. (великих).
  2. Сир з пліснявою (на ваш вибір) – 200 г.
  3. Моцарела – 2 кульки.
  4. Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  5. Зелена цибуля.
  6. Вершкове масло – 70 г.
  7. Молоко – 150 г.
  8. Часник – 3-4 зубчики.
  9. Сіль.
  10. Прованські трави.
  11. Оливкова олія.
  12. Перець.

 

Картоплю дуже ретельно миємо, після чого відварюємо в великій кількості води «в мундирах» (не знімаючи шкірки) до напівготовності.

DSC_1951

 

 

 

 

 

Даємо повністю охолонути. Потім обережно знімаємо шкірку.

DSC_1959

 

 

 

 

 

Картоплю нарізаємо кільцями шириною приблизно 0,5 см.

DSC_1968

 

 

 

 

 

Ріпчасту цибулю також нарізаємо кільцями,  а зелену — дрібно. Часник чистимо та дрібно краємо.

DSC_1967

 

 

 

 

 

Весь сир нарізаємо шматочками (моцарелу краще кільцями).

У глибоку форму для запікання викладаємо половину картоплі, зверху половину нарізаної цибулі та часнику.

DSC_1969

 

 

 

 

 

Покриваємо це половиною наявного сиру (в тому числі і моцарелою) і половиною вершкового масла, нарізаного тонкими пластами. Зверху трохи солимо та перчимо. Далі повторюємо все ще раз: викладаємо знову картоплю, що залишилась, цибулю та часник, сир та масло. Посипаємо трохи сіллю, перцем та прованськими травами. Збризкуємо трохи оливковою олією та обережно поливаємо молоком.

DSC_1971

 

 

 

 

 

Форму накриваємо фольгою, в якій за допомогою ножа робимо невеличкі отвори для пари.

Ставимо випікатись в розігріту піч при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин (дивіться по вашій печі). Випікаємо перші 20 хвилин під фольгою, після чого її знімаємо та решту часу печемо без неї, щоб картопля гарно підрум’янилась, а зайва волога випарувалась. Перевіряємо готовність страви за готовністю картоплі (вона має бути м’якою та легко протикатись ножем чи виделкою).

DSC_1986

 

 

 

 

 

Готову картоплю одразу ж подаємо на стіл і куштуємо в гарячому вигляді з будь-якою м’ясною чи рибною стравою.

DSC_1987

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>