Ніжні пончики з заварним кремом

DSC_2103Пончики це така страва, яку люблять всі і дорослі і малі. Але мало хто знає, що це не тільки дуже апетитні та смачні ласощі, але й традиційна польська страва, яку готують та їдять в «Жирний Четвер» (T?usty Czwartek).

Цей день має плаваючу дату і кожен рік припадає на різне число, адже прив’язаний до Великого посту та свята Пасхи. Цього року він припадає саме на 12 лютого.

Це останні четвер перед «Попільною середою» і початком Великого посту, який триватиме аж до Пасхи. Тому традиційно в цей день поляки їдять всякі смаколики і не відмовляють собі ні в чому. Але головною  стравою залишається все одно пончики. Традиційно їх готують з дріжджового тіста, смажать в олії і обов’язково начинкою виступає конфітюр з мармеладу або повидло.

Я дуже хотіла приготувати саме такі пончики, але не змогла знайти необхідної начинки, а вдома нічого підходящого не виявилось. Але це звичайно не могло мене зупинити, тому я приготувала пончики з заварним кремом, твердо пообіцявши собі, що наступного разу буду готувати пончики саме з необхідною начинкою.

Взагалі начинку в ці пончики можна класти будь-яку за вашим смаком, це може бути також джем, варення і все що ваша душа забажає.

З кремом вийшло теж дуже смачно. За цим рецептом пончики виходять дуже пухкенькі та смачні, раджу всім 😉

Тому ставлю їм найвищу оцінку «СМАЧНО».

 

Інгредієнти:

 

  1. Молоко – 0,5 л.
  2. Яйця – 2 шт.
  3. Маргарин (або вершкове масло) – 125 г.
  4. Цукор – 2 ст.л.
  5. Сіль – 1,5 ч.л.
  6. Сухі дріжджі – 11 г.
  7. Тепла вода – 0,5 ст.
  8. Борошно.

 

Для початку в каструлю виливаємо теплу воду і додаємо до неї молоко, ставимо на вогонь і даємо трохи підігрітися. Після чого висипаємо весь цукор та дріжджі. Все ретельно перемішуємо та знімаємо з вогню. Виливаємо в глибоку миску та даємо постояти хвилин 10-15, щоб дріжджі прокинулися (на поверхні почнуть з’являтися бульбашки).

DSC_2061

 

 

 

 

 

Потім додаємо сюди яйця,

DSC_2062

 

 

 

 

 

м’яке масло (маргарин) та сіль. Ще раз перемішуємо.

 

Далі починаємо поступово додавати борошно.

DSC_2068

 

 

 

 

 

Точної кількості я не вказала, тому що треба додавати потроху, при цьому ретельно вимішувати тісто і дивитись по консистенції, за необхідності додавати ще борошно. Тісто потрібно добре вимісити, щоб воно не прилипало до рук, було не занадто м’яке, але й не сухе. Готове тісто викладаємо в присипану борошном миску, накриваємо рушником та ставимо підходити в тепле місце на півтори години.

DSC_2070

 

 

 

 

 

Після цього тісто розкатуємо в пласт товщиною близько 1,5 см. і за допомогою стакану вирізаємо рівненькі кружальця.

DSC_2085

 

 

 

 

 

Їх також залишаємо в теплому місці, щоб вони збільшились в розмірі вдвічі.

DSC_2087

 

 

 

 

 

DSC_2088

 

 

 

 

 

В цей час в глибокій каструлі розігріваємо велику кількість олії і починаємо обсмажувати пончики до золотистого кольору з обох боків.

DSC_2090

 

 

 

 

 

 

Не чекайте поки олія закипить, достатньо, щоб вона стала просто гарячої і вже можна викладати туди пончики. Їх смажити на маленькому вогні. Інакше вони будуть дуже швидко горіти у вас, покриватись не смачною і твердою скоринкою, тоді як в середині залишатись сирими. Саме тому важливо смажити їх поступово на маленькому воні, щоб вони гарно пропеклися і при цьому мали гарний золотистий колір, а не були чорні як ніч 😉

DSC_2091

 

 

 

 

 

Готові пончики викладаємо на пергамент, щоб стік зайвий жир. Далі за допомогою кондитерського шприца наповнюємо їх начинкою. В мене був заварний крем, але ви можете брати будь-яку на ваш смак. Останнім кроком прикрашаємо пончики.

DSC_2115

 

 

 

 

 

Тут теж вже політ вашої фантазії, я прикрашала частину пончиків цукровою пудрою, а частину шоколадною глазур’ю і посипала дрібно нарізаним арахісом. Але варіантів є маса.

DSC_2092

 

 

 

 

 

Це був мій перший досвід в приготуванні пончиків і результатом я залишилась задоволена. Тепер планую приготувати їх ще з іншою начинкою 😉

DSC_2107

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

best

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.