Цю пасту традиційно використовують для приготування свинини «Віндалу». Вона має дуже оригінальний і гострий смак, вважається найгострішим карі в Британії.
І це дійсно так, але якщо її використовувати правильно для приготування тієї чи іншої страви, результатом ви будете задоволені це точно.
Вона надає м’ясу пікантний гострий смак, дуже оригінальний та незвичний. Особисто нам дуже сподобалось і ми будемо готувати ще і ще, але все таки не раджу класти забагато перцю чилі і не рекомендую їсти людям, які не люблять або погано переносять гостру їжу. Я наприклад взагалі не клала перець чилі і не пошкодувала про це, адже паста і так виходить дуже гострою, а з чилі я навіть не можу собі уявити наскільки гострішою вона буде. Але це вже на ваш смак класти чилі чи ні.
Інгредієнти
- Часник – 2 зубчика.
- Корінь імбира.
- Перець чилі сушений – 3 шт. (я би радила або не класти взагалі або зовсім трошки).
- Куркума — 20 г.
- Сіль – 10 г.
- Олія – 60 г.
- Томатна паста – 40 г.
- Кінза – 1 пучок.
- Чорний перець горошком – 10 шт.
- Гвоздика – 4 шт.
- Коріандр мелений – 20 г.
- Фенхель – 20 г.
- Фенугрек – 10 г.
Ставимо суху пательню (без олії) на вогонь та висипаємо туди спеції: перець горошком, гвоздику, мелений коріандр, фенхель та фену грек. Постійно помішуючи смажимо їх до золотистого кольору.
Чистимо та дуже дрібно нарізаємо часник та імбир. Точної кількості імбира я вам не скажу я брала на око приблизно шматочок в 10-20 г. Якщо ви вирішите все таки додавати чилі, тоді його також необхідно дрібно нарізати.
Спеції, які ми підсмажили на сковорідці перемелюємо в порошок за допомогою кавомолки. Після чого викладаємо їх в блендер, додаємо нарізаний часник, імбир, чилі та кінзу. Також насипаємо куркуму, сіль та додаємо олію і томатну пасту. Все збиваємо блендером до однорідної пасти. І все наша гостра та ароматна паста до м’яса готова.
В чистому вигляді вживати не рекомендую, а використовувати саме як пасту чи маринад для тушкування м’яса.
Смачного
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))