Пропоную вам трошки ароматів літа наприкінці осені. Ароматні та смачні шашлички з печерицями в пікантному маринаді приготовані в звичайних домашніх умовах точно не залишать байдужими представників сильної статі 😉
Інгредієнти:
1. Свинина – 1 кг.
2. Печериці – 300 г.
3. Соєвий соус – 20 г.
4. Бальзамічний оцет – 10 г.
5. Сіль, перець, приправи до м’яса.
6. Олія – 80 г.
7. Дерев’яні палички для шашлику.
М’ясо я брала задню частину. До речі плюс цього рецепту в тому, що маринад можна використовувати як для свинини так і для курятини, так що при нагоді спробуйте ще й з курячим філе.
Отже, м’ясо ріжемо невеличкими шматочками. Солимо, перчимо, додаємо приправу до м’яса. Далі додаємо соєвий соус, бальзамічний оцет та олію, все ретельно перемішуємо. Останніми додаємо помиті та висушені печериці. Після чого ще раз обережно перемішуємо, щоб не пошкодити печериці, накриваємо тарілкою та ставимо в холодильник на кілька годин, краще на ніч. За пів години до початку приготування м’яса палички заливаємо водою і залишаємо насичуватися. Це потрібно для того, щоб під дією високих температур у духовці, вони просто не згоріли. Коли м’ясо гарно промаринувалось дістаємо його з холодильника і нанизуємо на палички по черзі шматочок м’яса, печериця і так далі.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Нанизані шашлички викладаємо на форму для випікання і ставимо в духовку. Випікаємо близько 40-50 хвилин до апетитної скоринки та готовності.
Якщо в мисці ще залишився маринад, то в процесі запікання м’ясо можна періодично поливати ним.
Готове м’ясо подаємо до столу та насолоджуємося 😉
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))