Яблучно-грушевий бісквіт з начинкою

DSC_7563Смачний та простий десерт до чаю для всієї родини. Чудове поєднання солодкого та ніжного бісквіту з кислуватим смородиновим варенням.

 

 

 

Інгредієнти:

1. Яйця – 6 шт.
2. Цукор – 150 г.
3. Борошно – 200 г.
4. Крохмаль – 20 г.
5. Ванілін – 1\2 ч.л.
6. Яблука – 2 шт.
7. Груша – 1 шт.
8. Вершкове масло.
9. Цукрова пудра.
10. Смородинове варення.

Фрукти миємо, очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо невеличкими дольками.

DSC_7551

 

 

 

 

 

 
Беремо дві миски та вбиваємо в них яйця, в одну миску білки, в іншу жовтки.

DSC_7552

 

 

 

 

 

 
До жовтків додаємо одну столову ложку цукру і збиваємо міксером до білого кольору та кремоподібного стану.
Решту цукру всипаємо в миску з білками додаємо дрібку солі та збиваємо до стійких піків. Борошно змішали з крохмалем та ваніліном. До борошна додаємо збиті білки, потім жовтки і гарно все перемішуємо міксером до однорідного стану.
Форму для випікання змазуємо вершковим маслом та виливаємо туди тісто. Верху рівномірним шаром викладаємо фрукти.

DSC_7553

 

 

 

 

 

Випікаємо бісквіт при 180 градусах до сухого сірника та золотистого кольору (це приблизно 15-20 хвилин). Готовий бісквіт дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Після цього розрізаємо на дві рівні частини.

DSC_7555

 

 

 

 

 

 

Одну половинку змащуємо смородиновим варенням.

DSC_7556

 

 

 

 

 

 

За бажанням можна взяти і будь-яке інше варення, повидло або джем. Але мені здається що все таки смородинове варення зі своєю кислинкою найкраще поєднується з ніжним смаком бісквіту. Змащену половинку бісквіту накриваємо зверху іншою половиною. Отриманий бісквіт притрушуємо цукровою пудрою,

DSC_7558

 

 

 

 

 

нарізаємо на шматочки та подаємо до чаю.

DSC_7563

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.