Смачний та простий десерт до чаю для всієї родини. Чудове поєднання солодкого та ніжного бісквіту з кислуватим смородиновим варенням.
Інгредієнти:
1. Яйця – 6 шт.
2. Цукор – 150 г.
3. Борошно – 200 г.
4. Крохмаль – 20 г.
5. Ванілін – 1\2 ч.л.
6. Яблука – 2 шт.
7. Груша – 1 шт.
8. Вершкове масло.
9. Цукрова пудра.
10. Смородинове варення.
Фрукти миємо, очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо невеличкими дольками.
Беремо дві миски та вбиваємо в них яйця, в одну миску білки, в іншу жовтки.
До жовтків додаємо одну столову ложку цукру і збиваємо міксером до білого кольору та кремоподібного стану.
Решту цукру всипаємо в миску з білками додаємо дрібку солі та збиваємо до стійких піків. Борошно змішали з крохмалем та ваніліном. До борошна додаємо збиті білки, потім жовтки і гарно все перемішуємо міксером до однорідного стану.
Форму для випікання змазуємо вершковим маслом та виливаємо туди тісто. Верху рівномірним шаром викладаємо фрукти.
Випікаємо бісквіт при 180 градусах до сухого сірника та золотистого кольору (це приблизно 15-20 хвилин). Готовий бісквіт дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Після цього розрізаємо на дві рівні частини.
Одну половинку змащуємо смородиновим варенням.
За бажанням можна взяти і будь-яке інше варення, повидло або джем. Але мені здається що все таки смородинове варення зі своєю кислинкою найкраще поєднується з ніжним смаком бісквіту. Змащену половинку бісквіту накриваємо зверху іншою половиною. Отриманий бісквіт притрушуємо цукровою пудрою,
нарізаємо на шматочки та подаємо до чаю.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))