Нарешті я зробила це 😉 Знайшла ідеальний для себе рецепт чізкейка. Він виходить дійсно неймовірно ніжним, смачним, ну просто один-один як той, що думаю кожен з вас неодноразово куштував у кав’ярнях. А найголовніше для отримання такого смаку зовсім необов’язково витрачати купу грошей на дорогі імпортні сири такі як: маскарпоне, філадельфія і т.д. І в той же час непотрібно марнувати безліч часу та сил у спробах відтворити ці сири в домашніх умовах.
Все дуже просто готувати цей чізкейк можна зі звичайного кисломолочного сиру, більше того сир можна вибрати будь-якої жирності, навіть домашній. Чізкейк виходить неймовірно смачним, а на вигляд просто супер, так слинки і течуть, а головне готується швидко та дуже легко. Гарантую на всі 100% що ви не пошкодуєте, якщо вирішите приготувати його вашим гостям.
Інгредієнти:
1. Печиво – 400 г.
2. Вершкове масло – 250 г.
3. Кисломолочний сир – 400 г.
4. Йогурт (з будь-ким смаком) – 500 мл.
5. Банан – 2 шт.
6. Сіль – дрібка.
7. Цукор – 150 г.
8. Цедра одного лимона.
9. Борошно – 100 г.
10. Яйця – 2 шт.
11. Желе для тортів – 2 пакетика.
Вручну або за допомогою блендера подрібнюємо печиво в дуже дрібну крихту, майже порошок. Додаємо до печива дуже м’яке масло і ретельно змішуємо до однорідного стану.
Форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла і сюди викладаємо основу для чізкейка з печива та масла.Рівномірно розподіляємо її, формуючи високі бортики.
Відправляємо форму у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 10-15 хвилин. Після чого виймаємо і даємо повністю охолонути.
В цей час готуємо далі. В глибоку миску викладаємо сир. Додаємо до нього йогурт, натерті на терку банани, сіль, цукор, яйця, цедру лимона. Гарно все збиваємо блендером. Потім додаємо борошно і ще раз гарно збиваємо бленедром до отримання ідеально однорідної маси без грудочок.
Виливаємо масу на охолонувши основу для чізкейка і відправляємо в духовку на 30 -40 хвилин (в залежності від вашої духовки) при 180 градусах до зарум’янення. Готовий чізкейк має схопитись по боках і бути трохи м’якуватим по центру. Не хвилюйтесь він охолоне і повністю застигне. Залишаємо його охолоджуватись в духовці (просто вимикаємо вогонь).
Коли чізкейк охолонув готуємо желе. Для цього вам знадобиться желе для тортів, яке застигає ну дуже швидко, інше нам не підійде. Я брала червоного кольору, щоб чізкейк виглядав гарнішим.
Але якщо ви боїтесь барвників, то можете взяти звичайне безбарвне желе і просто розводити його не водою, а кольоровим компотом чи соком. Желе готуємо по інструкції на упаковці, після приготування даємо охолонути буквально пару хвилин і обережно виливаємо його на чізкейк (лити необхідно в центр, так щоб желе рівномірно розподілилось по всій поверхні десерту).
Даємо чізкейку ще трошки постояти при кімнатній температурі і відправляємо його в холодильник мінімум на 4 години.
Після чого нарізаємо на шматочки, прикрашаємо листочками м’яти, подаємо до чаю і насолоджуємось 😉
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))