Печиво люблять всі і дорослі і діти. А якщо вона приготовано своїми руками, в теплій домашній обстановці, то таке печиво стає в два рази смачніше. Гарантую вам, що печиво приготоване за даним рецептом не залишить вас байдужим, бо виходить воно дуже смачним та ароматним. До того ж воно робиться без вершкового масла і з мінімум борошна (додається тільки трошки, щоб печиво краще трималося і не розпадалося, коли ви будете його їсти).
Так що воно виходить не тільки смачним, але й корисним. Не заважаючи на те, що в склад входить шоколад, печиво залишається доволі дієтичним, адже шоколаду там зовсім трохи, так що з’ївши таке печиво ви зможете не турбуватися про свою фігуру. В крайньому випадку можна не класти шоколад, печиво від цього не стане менш смачним))
Ну що ж годі балакати, треба братися до роботи.
Для приготування печива вам знадобиться:
- Волоський горіх – 300 г. (чим більше ви берете горіхів тим більше печива у вас вийде).
- Вівсяні пластівці – 200 г.
- Шоколадні краплі або просто дуже дрібно порізана шоколадка – 50 г.
- Цукор -100 г. (вибір кількості цукру залишається за вами, хто любить більш солодкий смак а хто ні).
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
- Яйце – 2 шт. (але знадобиться нам тільки білок).
- Борошно (додавала зовсім трошки і дивилась по консистенції).
- Сіль – 1 дрібка.
Спочатку запалюємо піч і залишаємо її розігріватися до 180 градусів. В цей час дрібно кришимо горішки, а якщо у вас шоколадка то і її також (я брала шоколадні краплі). Кришимо якомога дрібніше, тоді і печиво буде більш ніжним і купи буде триматися краще. В великій мисці ретельно змішуємо подрібнені горіхи, шоколад, цукор, ванільний цукор та вівсяні пластівці (в мене були пластівці звичайні «Геркулес»).
Відділяємо білки від жовтків, викладаємо білки у високий посуд, додаємо до них дрібку солі та збиваємо міксером до отримання пухкої, схожої за консистенцією на крем, маси.
Після чого додаємо білки до нашої сухої суміші з горіхів та пластівців і все ще раз ретельно перемішуємо. В останню чергу додаємо зовсім трохи борошна (я додавала 1-1,5 ст.л.) виключно для того, щоб вже спечене печиво було менш крихким і його було зручно зберігати та їсти.
ПРИМІТКА: В оригінальному рецепті не було борошна, але таке печиво виходило хоч і смачним, але набагато крихкішим і воно розвалювалося, коли ти брав його до рук, тому другу партію я зробила з додаванням невеличкої кількості борошна і не пошкодувала, печиво не втратило свого чудового смаку і оригінальності, але стало більш стійким до маніпуляцій, а ложка чи півтора борошна не зробили його занадто уж калорійним. Так що додавати борошно я дуже рекомендую.
Застеляємо деко пергаментом для випікання (я робила без пергаменту, бо мій раптово закінчився) і за допомогою столової ложки викладаємо печиво, формуючи при цьому кружальця більш менш рівні по розміру.
Випікаємо наше печиво при температурі 180 градусів буквально 10 хвилин до сухого сірника. Довго не тримайте, бо печиво висохне і буде занадто жорстким. 10 хвилин йому цілком достатньо.
Готове печиво виймаємо з духовки даємо трошки охолонути на деку, а потім викладаємо на решітку, де воно повністю охолоджується. Потім печиво посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю)) Весь процес приготування займе у вас не більше 30 хвилин, а то й менше, так що це дуже зручно і набагато корисніше ніж магазинне печиво))
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))