Вареники – це одна з найулюбленіших страв в нашій родині. Та мабуть що майже в кожній родині полюбляють вареники.
Влітку просто гріх не приготувати цю чудову страву з сезонним ягодами та фруктами. Сьогодні готуватимемо мої найулюбленіші — з чорницями. Смачно, корисно та легко.
Оцінка: «СМАЧНО»
Інгредієнти:
- Борошно – 600 г.
- Яйця – 1 шт.
- Вода – 150 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорниця.
- Цукор.
- Сметана.
В глибоку миску наливаємо кип’ячену воду, додаємо сіль та пеермушуємо. Далі розбиваємо яйце і знову все перемішуємо вінчиком. Потім просіюємо борошно і замішуємо гарне, але не дуже круте тісто.
Якщо борошна малувато – додаємо потроху ще, а якщо навпаки виходить забагато – то доливаємо трохи води. Готове тісто ставимо в холодильник на 10 хвилин. В цей час миємо чорницю.
Далі дістаємо тісто з холодильника, ділимо на чотири частини. Кожну розкатуємо в тонкий пласт і за допомогою стакану з широким отвором видавлюємо з тіста кружальця.
В центр кожного кружальця викладаємо по чайній ложці чорниці і насипаємо по одній чайній ложці цукру.
Краї дуже гарно зліплюємо, щоб вареники не розвалились в процесі готування.
Далі можна або заморозити вареники і варити по мірі необхідності або приготувати частину зразу. Варіантів приготування є два: або відварити хвилин 5 в киплячій трохи підсоленій воді (5 хвилин вони мають саме покипіти) або приготувати їх на пару (для цього знадобиться пароварка). Я особисто віддаю перевагу другому варіанту, так вареники виходять ніжніші і соковитіші, але вибір залишається за вами. Тільки якщо варитимете в воді, то періодично злегка помішуйте вареники поки вони не закиплять, щоб не пристали до дна каструлі.
Готові вареники подаємо до столу зі сметанкою, за бажанням можна зверху ще притрусити цукром.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))