Плюшки з родзинками

DSC_4626Пропоную вашій увазі смачні та ароматні плюшки з родзинками. Вони стануть чудовим доповненням до вашого чаювання.

DSC_4633

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

Тісто:

  1. Борошно – 400 г.
  2. Дріжджі сухі – 7 г.
  3. Молоко – 150 мл.
  4. Цукор – 2 ст. л.
  5. Вершкове масло – 125 г.
  6. Яйця – 1 шт.
  7. Сіль.
  8. Мелена кориця – 0,5 ч.л.
  9. Ванілін – 0,5 ч.л.
  10. Цедра лимона – 2 ч.л.

 

Начинка:

  1. Вершкове масло – 60 г.
  2. Цукор – 100 г.
  3. Родзинки – 150 г.
  4. Цукор для присипки.

 

Спочатку готуємо опару. Для цього необхідно в глибокій мисці змішати 1 столову ложку борошна, стільки ж цукру, дріжджі і поступово влити тепле молоко.

DSC_4617

 

 

 

 

 

Гарно все перемішати, накрити рушничком і залишити в теплому місці підходити. Це займе хвилин 10-15.

DSC_4618

 

 

 

 

В цей час просіюємо решту борошна в іншу миску. Сюди ж додаємо решту цукру для тіста, корицю, дрібку солі, ванілін та м’яке вершкове масло.

DSC_4619

 

 

 

 

 

Перемішуємо, далі додаємо яйце, цедру лимона і опару (яка вже підійшла). Добре вимішуємо тісто. Потім викладаємо його в присипану борошном миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити десь на годину.

DSC_4620

 

 

 

 

 

 

 

Тісто має збільшитись вдвічі.

DSC_4621

 

 

 

 

 

Поки готуємо начинку. Масло для начинки кімнатної температури (м’яке) розтираємо з цукром до білого кольору. В цьому вам допоможе міксер. Родзинки миємо і ошпарюємо кип’ятком.

Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл, присипаний борошном, ще раз трохи вимішуємо і розкатуємо у прямокутник середньої товщини. Зверху змащуємо перетертим з цукром маслом, рівномірно посипаємо родзинками, відступаючи трохи від одного широкого краю так, щоб потім було легко згорнути та скріпити рулет.

DSC_4622

 

 

 

 

 

Наступним кроком скручуємо тісто в тугий рулет, скріплюємо шов. Ріжемо рулет на шматочки однакового розміру (товщину обирайте самі на ваш смак).

DSC_4623

 

 

 

 

 

Деко вистеляємо пергаментом або змащуємо олією і викладаємо туди наші плюшки, злегка притискаючи їх долонею, щоб вони були гарненькими та пласкими. Даємо постояти їм в теплому місці хвилин 10, щоб вони знову трохи піднялися. Далі змащуємо їх жовтком і присипаємо цукром.

DSC_4624

 

 

 

 

 

Ставимо у розігріту піч і випікаємо при 180 градусах до золотистого кольору (хвилин 20) та сухого сірника. Готові плюшки одразу ж виймаємо і перекладаємо на решітку простигати.

DSC_4625

 

 

 

 

 

DSC_4639

 

 

 

 

 

Після остигання подаємо до чаю.

DSC_4629

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.