Неймовірно ніжний та смачний рулет з бісквітного тіста, з легкою сирною начинкою, горішками та сезонними фруктами. Дійсно незрівняний десерт для всієї родини. Готується доволі просто. Але перед початком готування враховуйте що для отримання справді ніжного та ароматного смаку, готовий бісквіт має постояти при кімнатній температурі як мінімум 8 годин, а краще ніч (щоб він гарно підсох). А так в цілому дуже оригінальний, корисний та смачний рулет. Рекомендую всім.
Оцінка страви однозначно «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Борошно – 100 г.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 120 г.
- Сир кисломолочний – 250 г.
- Згущене молоко – 100 г.
- Сироп – 100 г.
- Коньяк – 2 ч.л.
- Сіль.
- Сезонні фрукти або ягоди на ваш смак.
- Горіхи за бажанням.
В глибоку миску вбиваємо всі яйця. Для приготування цього рулету не потрібно відділяти жовтки від білків, тоді бісквіт буде більш ніжним і легше згортатиметься.
До яєць додаємо 100 г. цукру і на середній швидкості міксера збиваємо все до однорідної пухкої маси. Додаємо дрібку солі. Після чого просіюємо в миску борошно через дрібне сито (робимо це обов’язково). Ретельно перемішуємо тісто.
Вмикаємо піч на 180 градусів. Деко застеляємо пергаментом і виливаємо туди тісто. Намагаємось розкласти його рівномірним шаром, надавши форму прямокутника.
Ставимо деко в розігріту піч і випікаємо 15-20 хвилин (до сухого сірника). Готовий бісквіт має бути злегка рум’яного кольору.
Не пересушуйте, бо тоді він поламається під час згортання. Готовий бісквіт залишаємо повністю охолонути на деку (з пергаменту не знімаємо). Далі накриваємо його рушником і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на 8 годин (краще на ніч). Нам необхідно, щоб бісквіт дуже гарно підсох, інакше в результаті насичення його сиропом він розмокне і розлізеться. Я наприклад не витримала всі 8 годин і в мене бісквіт став трошки мокруватий.
Поки бісквіт підсихає ми готуємо крем та сироп. Для приготування сиропу беремо 100 мл. води, наливаємо її в невеличку каструльку, додаємо 20 г. цукру, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після чого знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Потім додаємо коньяк і гарно перемішуємо. Замість води можна використовувати легкий компот або сік.
Для приготування крему в блендері змішуємо кисломолочний сир та згущене молоко (не відварене) до однорідної густої кремоподібної маси.
Коли бісквіт вже гарно підсох, застеляємо стіл пергаментом, перевертаємо на нього бісквіт так щоб пергамент на якому випікався корж опинився вгорі. Обережно знімаємо цей пергамент. Разом з ним знімається і верхній шар бісквіта (це нормально).
Обережно насичуємо бісквіт приготованим сиропом по всій площині, не забуваючи про краєчки.
Залишаємо бісквіт постояти трохи (хвилин 15). Після чого починаємо намазувати бісквіт кремом. Той край з якого будемо починати згортати рулет намазуємо більш товстим шаром і поступово зменшуємо шар крему до краю бісквіта.
На товстий шар крему також викладаємо і шматочки фруктів та дрібно нарізані горішки, тоді основна маса начинку після згортання буде по центру рулету.
Я додавала в рулет шматочки ківі та мигдалю, але вибір фруктів та горішків залишається за вами.
Наступним кроком обережно згортаємо бісквіт в тугий рулет. Обгортаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин, щоб він гарно схопився. Після чого зверху посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю. 😉
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))