Маскарпоне – це дуже популярний італійський сир, що має ніжну вершкову консистенцію і трошки кислинки. Його використовують для приготування різноманітних десертів і тортів. З нього можна приготувати десерт «Тірамісу».
В магазинах цей імпортний сир коштує дуже дорого, але його аналог цілком можна приготувати в домашніх умовах. Звичайно домашній маскарпоне дещо відрізняється від магазинного, але все одно його смак є досить схожим і в десертах, домашній сир смакує нічим не гірше. Тому навіщо платити більше 😉
Готуймо цей сир вдома, адже це дуже просто.
Рецепт однозначно заслуговує на оцінку «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Вершки (не менше 20 % жирності) – 500 л.
- Лимонний сік – 1,5 — 2 ст. л.
З такої кількості інгредієнтів виходить близько 150 г. сиру. Цього достатньо для приготування крему для звичайного рулету. Якщо вам потрібно більша кількість то відповідно беріть пропорційно більшу кількість продуктів. З розрахунку, що на 1 л. вершків потрібно брати 3 ст. л. лимонного соку.
Вершки виливаємо в каструльку і нагріваємо на маленькому вогні, постійно помішуючи до температури приблизно 80 градусів. Далі додаємо лимонний сік і підігріваємо на маленькому вогні ще хвилин 10.
Отриману масу відкидаємо на дуже дрібне сито, вкрите марлею (складеною в 5-6 шарів). Залишаємо сир на ніч, щоб він процідився. І все смачний сир для приготування десертів готовий.
Легко, швидко та набагато дешевше ніж купувати його в магазині.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))