Варіантів приготування печеної картоплі просто безліч. Але цей рецепт дійсно мене вразив. Він дуже простий, а картопля виходить дуже смачна, з хрумкою скоринкою та м’якою серединкою, просто тане в роті. Відірватися не можливо і рука сама тягнеться все за новою і новою порцією. Плюс цієї картоплі заклечається в тому, що готується вона в духовці, а тому більш корисна ніж картопля фрі чи картопля смажена на пательні, а от за смаком ще й набагато краща. Пікантності їй надають трави та базилік.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Картопля – 7 штук (великих).
- Оливкова олія.
- Сіль.
- Перець.
- Сушений базилік.
- Прованські трави.
Картоплю очищаємо та гарно миємо. Далі нарізаємо її на невеличкі шматочки. Солимо, перчимо за смаком, додаємо сушений базилік та прованські трави. Гарно перемішуємо.
Деко або форму для запікання змащуємо оливковою олією, викладаємо на нього картоплю рівномірним шаром і зверху гарно збризкуємо її оливковою олією. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах хвилин 25-30, до апетитної золотистої скоринки. Десь в середині випікання один раз потрібно гарно перемішати картоплю лопаткою, щоб вона рівномірно пропеклася.
Готову картоплю одразу ж подаємо до столу разом зі сметанкою, густим йогуртом або будь-яким соусом на ваш смак.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))