Я дуже люблю цукерки пташине молоко, саме тому побачивши рецепт цього тортика вирішила його приготувати. Нажаль мої очікування не виправдали себе, за смаком вийшло не схоже на пташине молоко, а основа була трохи засуха, проте все одно цей рецепт вартий уваги з деякими корективами.
Інгредієнти:
Основа:
1. Борошно – 75 г.
2. Яйця – 3 шт.
3. Крохмаль – 25 г.
4. Цукор – 100 г.
5. Вода – 45 г.
6. Сода – 5 г.
7. Лимонна кислота.
8. Сіль.
9. Какао.
Пташине молоко:
1. Яєчні білки – 5 шт.
2. Цукор – 140 г.
3. Вода – 100 г.
4. Желатин – 25 г.
5. Банани – 2 шт.
6. Шоколад – 100 г.
7. Вершкове масло – 50 г.
8. Молоко – 50 г.
9. Кокосова стружка.
10. Лимонна кислота.
11. Сіль.
Для початку робимо основу. Для цього в мисці змішуємо борошно з содою, какао і крохмалем.
Яйця розділяємо на білки та жовтки. До білків додаємо дрібку солі та лимонної кислоти. Збиваємо міксером до стійких піків, починаємо збивати з малої швидкості. Потім не припиняючи збивати додаємо поступово цукор і збиваємо ще хвилин 5 до кремоподібного стану. Наступним кроком додаємо жовтки, збиваємо.
Далі одаємо суміш з борошна і ще раз гарно збиваємо. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та виливаємо туди тісто.
Ставимо в розігріту піч та випікаємо при 180 градусах хвилин 30. Коли сірник буде сухим – бісквіт готовий. Даємо йому повністю охолонути.
В цей час готуємо пташине молоко. Для цього розводимо желатин гарячою водою і на маленькому вогні, постійно помішуючи повністю розчиняємо його, але не кип’ятимо. Даємо йому охолонути. Білки з дрібкою солі та лимонної кислоти збиваємо так само до стійких піків, поступово одаємо цукор, продовжуючи збивати та доводимо суміш до консистенції крему. Далі виливаємо сюди ж желатин та додаємо натертий на терку банан, все ще раз гарно збиваємо. Заливаємо отриманою сумішшю бісквіт і ставимо в холодильник застигати. Коли верхівка гарно застигне вкриваємо її глазур’ю. Для цього на водяній бані розтоплюємо шоколад з маслом та молоком.
Даємо йому охолонути і вкриваємо наш тортик. Зверху притрушуємо кокосовою стружкою та відправляємо в холодильник на ніч.
Все на ранок можна подавати тортик до чаю.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))