Стейк з яловичини

DSC_9255Сьогодні готуватимемо стейк. Звичайно в ідеалі його потрібно готувати з мармурової яловичини, але враховуючи її вартість обираємо економ варіант зі звичайного шматка яловичини. Готуєтьс такий стейк доволі швидко та легко, виходить досить оригінально та смачно. Ступінь прожарки мяса медіум Medium Rare.

 

Інгредієнти:

 

  1. Яловичий биток.
  2. Сіль, перець, приправа.
  3. Оливкова олія.

Яловичину нарізаємо на стейки товщиною приблизно 3-4 см. Солимо та перчимо з усіх боків, додаємо приправи на свій смак.

Гарно розігріваємо пательню, змащуємо її оливковою олією та викладаємо наш стейк. Підсмажуємо рівно по 4 хвилини з одного та іншого боку та ще по 2 хвилини з боків. В цей час вмикаємо духовку на 200 градусів та даємо їй гарно прогрітися. Далі вимикаємо духовку та ставимо наш стейк доходити на хвилин 15. Справа в тому що температура м’ясо ззовні буде значно вищою ніж в його середині. Нам потрібно поступово довести м’ясо зсередини до температури 55-60 градусів. Саме для цього потрібна тепла духовка плюс та температура що вже є на поверхні м’яса дасть змогу йому прогрітися до потрібної температури зсередини. Готовий стейк подаємо до столу, в середині він повинен мати ніжний рожевий колір та бути неймовірно соковитим та смачним (нажаль на фото це погано видно). Насолоджуйтесь 😉

 

DSC_9262

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.