Смажена мойва чудово пасує до пива, або картопляного гарніру. Готується швидко та легко, а смакує дуже добре.
Оцінка цієї страви «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Мойва – 1 кг.
- Сіль за смаком.
- Борошно.
Мойву ретельно миємо та очищаємо від нутрощів.
Для цього обережно розрізаємо животик ножем і ним же вичищаємо все зайве.
За бажанням можна голову також відрізати, але в нашій сім’ї люблять їсти мойву з головами, тому я особисто не відрізаю 😉
Далі солимо трохи рибку за смаком. Розігріваємо пательню, змащену олією. Мойву обвалюємо в борошні і смажимо до золотистої скоринки з обох боків на середньому вогні. Готується вона дуже швидко, тому будьте уважні не перетримайте.
Готову мойву складаємо на паперовий рушник, щоб збіг зайвий жир і потім подаємо до столу як закуску до пива, або просто їмо з картопляним гарніром на вечерю.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))