Я звичайно знаю, що салатом «Олів’є» не здивуєш в наш час нікого, але все одна не змогла пройти осторонь цього класичного в усі часи новорічного салату. Тому викладаю його найспрощеніший рецепт, куди ж без нього.
Свій салат я назвала «Новорічний» саме тому, що за таким рецептом його звикли готувати завжди саме на це свято. Але хочу наголосити, що, як виявилось, салат в такому вигляді як звикли його куштувати ми, немає нічого спільного з класичним салатом, приготованим шеф-поваром Люсьеном Олів’є (в честь якого цей салат і отримав свою назву). В оригінальному рецепті салату мають бути присутні: оливки, каперси, ракові шийки, рябчики та лисття зеленого салату.
Обіцяю Вам, що салат, приготованний за його оригінальним рецептом я обовязково викладу на сайті, але сьогодні все таки пропоную вашій увазі спрощену його версію, яку я б все таки назвала «Новорічний», так буде правильніше.
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Варена ковбаса – 100 г.
- Яйця – 4 шт.
- Консервований горошок – 1 банка.
- Цибуля – 1 шт. (маленька).
- Огірок – 2-3 шт. (я кладу свіжий, так салат стає більш ароматним).
- Сіль на ваш смак.
- Майонез.
Яйця, картоплю та моркву відварюємо до готовності.
Залишаємо охолонути.
Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо, ошпарюємо кип’ятком для більш м’якого смаку.
У велику миску дрібно нарізаємо відварену картоплю, моркву та свіжий огірок. Додаємо покришені яйця та нарізану кубиками ковбасу. Висипаємо горошок з баночки, додаємо цибульку та заправляємо це все майонезом та сіллю за смаком.
Прикрашаємо салат зверху свіжим огірочком та подаємо до новорічного столу.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))