Смачна та ніжна запіканка з рибою та рисом. Чудовий вибір для сімейної вечері.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Філе риби – 1 кг.
- Рис – 200 г.
- Вершкове масло – 50 г.
- Кетчуп – 60 г.
- Сметана – 150 г.
- Крем-сир – 100 г.
- Твердий сир – 100 г.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, приправи.
- Кріп.
Спочатку відварюємо рис до готовності у підсоленій воді. Філе риби можна брати будь-яке, в мене була мерлуза. Його миємо та нарізаємо шматочками.
Беремо форму для випікання, змащуємо її вершковим маслом. На дно викладаємо рис, зверху кладемо шматочки філе, солимо, присипаємо приправою до риби.
В окремій мисці необхідно змішати сметану, кетчуп, дрібно накришений кріп. Отриманим соусом гарно поливаємо філе та рис.
Соусу не жалкуйте, тоді страва буде ніжнішою та смачнішою. На соус викладаємо шматочки вершкового масла. Ставимо запіканку у розігріту піч і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. В цей час в мисочці збиваємо одне яйце з крем-сиром. Твердий сир натираємо на терку. Виймаємо нашу форму з печі, поливаємо отриманою сумішшю і посипаємо натертим сиром, знову повертаємо в піч.
Випікаємо ще 10 хвилин до апетитної золотистої скоринки. Після чого виймаємо з печі, даємо трохи охолонути і подаємо до столу.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))