Чесно кажучи коли починала готувати ці фрикадельки не думала, що вийде щось дуже смачне. Але, скуштувавши кінцевий результат, моєму здивуванню, як і захопленню смаком страви не було меж. Фрикадельки вийшли дуже ніжними та смачними, соус просто неперевершеним, а тушковані овочі чудово гармоніювали та доповнювали цю страву. Тому РЕКОМЕНДУЮ на всі 100 саме ці фрикадельки. І готуватиму їх ще не раз, це вже точно.
Єдине, що все ж таки думаю краще їх готувати влітку, з використанням свіжих овочем, тоді страва буде ще більш довершеною. В мене ж були заморожені овочі, вийшло теж чудово, але самі розумієте, що заморожені це вже не той смак, особливо баклажанів.
Інгредієнти:
- Телятина – 1 кг.
- Хліб – 3-4 скибки.
- Цибуля – 2 шт.
- Яйце -1 шт.
- Баклажани – 200 г.
- Болгарський перець – 100 г.
- Кабачки – 200 г.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 4 зубчика.
- Томатний соус – 2 ст.л.
- Сметана — 2 ст.л.
- Кріп.
- Сіль, перець та цукор за смаком.
Спочатку перекручуємо м’ясо на фарш через м’ясорубку, з додаванням однієї цибулини та відмоченого у воді хліба. Чим більше хліба тим ніжніші фрикадельки.
В отриманий фарш додаємо яйце, сіль та перець за смаком та подрібнений кріп. Все ретельно перемішуємо.
З фаршу формуємо фрикадельки діаметром приблизно в 3 см. Паніруємо їх в борошні та трошки (не до повної готовності) обсмажуємо з усіх боків на розігрітій пательні, змащеній олією. Доводити їх до готовності не потрібно, тільки даємо їм трохи підрум’янитись. Після чого викладаємо їх на пергамент та відставляємо в бік на деякий час.
Тепер готуємо соус та овочі. Баклажани, кабачки та болгарський перець нарізаємо невеличкими скибочками.
На розігрітій пательні підсмажуємо в олії спочатку баклажани до готовності та відкладаємо їх простигати на пергамент.
На цій же пательні підсмажуємо кабачки також до готовності, після чого на пергамент.
Потім підсмажуємо перчик і на пергамент.
Наступним кроком ти нарізаємо дрібно цибулю та пасеруємо в олії до прозорості. Після чого додаємо до неї потерті на терку помідори (без шкірки). Трохи тушкуємо і додаємо баклажани, перець кабачки (які ми попередньо обсмажили).
Все заправляємо томатним соусом та сметаною, і не забуваємо про сіль, перець, цукор, кріп та подрібнений часник. За бажанням можна додати ще інші спеції на ваш смак. Все ретельно перемішуємо і даємо потушкуватись ще хвилин 5. Після чого знімаємо наші овочі в соусі з вогню.
Беремо сотейник. На низ викладаємо половину овочевої суміші, зверху викладаємо фрикадельки і накриваємо їх овочевим соусом, що залишився.
Якщо рідини у вас вийшло замало, то можна додати трошки кип’яченої води. Ставимо все це на плиту і даємо потушкуватись на маленькому вогні хвилин 15 до готовності.
Це чудова страва на кожний день, яку можна подавати з будь-яким гарніром. Вона прийдеться до смаку всім в вашій родині.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))