Дуже чудовий рецепт приготування шашлику з курятини з додаванням грибів. Рецепт дійсно дуже простий, а м’ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим, просто тане в роті. Цей рецепт підійде і для приготування м’яса в домашніх умовах. Величезний плюс цього рецепта в тому, що для маринування м’яса не потрібно готувати його завчасно і залишати постояти в холодильнику добу. М’ясо просто чудово встигає промаринуватись і за годину в холодильнику і одразу ж можна починати смажити.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 кг.
- Печериці – 200 г.
- Соєвий соус – 20 г.
- Бальзамічний оцет – 10 г.
- Олія – 80 г.
- Сіль, перець, приправи для курки.
Куряче миємо і сушимо. Далі нарізаємо шматочками приблизно в 3 см. Гриби гарно миємо. В глибоку миску викладаємо м’ясо, додаємо приправу для курки, сіль та перець на ваш смак. Далі додаємо бальзамічний оцет, соєвий соус та олію. Гарно все перемішуємо.
Наступним кроком в миску викладаємо гриби та обережно перемішуємо, щоб вони також покрилися маринадом.
Накриваємо все кришкою і залишаємо постояти в холодильнику десь близько години. Замариноване м’ясо нанизуємо на шампура, чергуючи шматочки м’яса з грибочками.
Підсмажуємо м’ясо на мангалі, періодично перевертаючи і поливаючи маринадом. Готуємо до золотистої скоринки. Готові шашлики подаємо до столу і насолоджуємось 😉
Якщо ви хочете приготувати цей смачний шашлик в домашніх умовах, то для цього рекомендую використовувати дерев’яні шпажки. Але перед нанизуванням на них м’яса, раджу шпажки гарно змочити водою, щоб вони під час приготування в печі не згоріли. Готувати м’ясо на шпажках потрібно в печі, виклавши їх на деко. Температура для приготування 180 градусів, час приготування – близько 30 хвилин (до золотистої скоринки).
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))