Котлети з індички та кус-кусу

DSC_1258Як щодо дещо урізноманітнити звичайні домашні котлетки. В цьому вам допоможе кус-кус. Завдяки додаванню цієї смачної крупи у фарш, повсякденна справа перетворюється у дійсно ніжні та досить оригінальні котлети на кожний день. До того ж вони досить дієтичні та легкі для шлунку. Спробуйте і ви.

 

Ця страва цілком заслуговує оцінки «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Кус-кус – 100 г.
  2. М’ясо індички – 1 кг.
  3. Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  4. Яйце – 1 шт.
  5. Сіль та перець за смаком.
  6. Кріп.
  7. Панірувальні сухарі.

DSC_1222

 

 

 

 

 

М’ясо індички миємо, нарізаємо на шматки та пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулиною. Фарш готовий.

Далі беремо кус-кус та відварюємо його до готовності. Для цього можете скористатись інструкцією на упаковці. Я брала кус-кус в окремих пакетах для варки, до речі дуже зручно і швидко в такий спосіб варити крупу. Але це звичайно не принциповий момент, ви можете купити будь-який кус-кус і відварити його.

DSC_1246

 

 

 

 

 

Готовій каші потрібно дати повністю охолонути.

DSC_1247

 

 

 

 

 

Після чого додаємо кашу до фаршу, солимо та перчимо за смаком. За бажанням можна додати ще будь-які інші приправи. Розбиваємо туди ж яйце, насипаємо дрібно накришений кріп та все ретельно перемішуємо так щоб каша добре розподілилася і не залишилось грудочок.

DSC_1248

 

 

 

 

 

Розігріваємо пательню, наливаємо туди олію. З фаршу формуємо невеличкі котлетки, обвалюємо кожну з усіх боків у панірувальних сухарях і трохи притискаємо ножем для більш рівного та плаского вигляду.

DSC_1250

 

 

 

 

 

Обсмажуємо котлети з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки і звичайно до готовності.

DSC_1252

 

 

 

 

 

Подавати котлети можна з будь-яким гарніром на ваш смак.

DSC_1253

 

 

 

 

 

DSC_1259

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.