Як щодо дещо урізноманітнити звичайні домашні котлетки. В цьому вам допоможе кус-кус. Завдяки додаванню цієї смачної крупи у фарш, повсякденна справа перетворюється у дійсно ніжні та досить оригінальні котлети на кожний день. До того ж вони досить дієтичні та легкі для шлунку. Спробуйте і ви.
Ця страва цілком заслуговує оцінки «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Кус-кус – 100 г.
- М’ясо індички – 1 кг.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль та перець за смаком.
- Кріп.
- Панірувальні сухарі.
М’ясо індички миємо, нарізаємо на шматки та пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулиною. Фарш готовий.
Далі беремо кус-кус та відварюємо його до готовності. Для цього можете скористатись інструкцією на упаковці. Я брала кус-кус в окремих пакетах для варки, до речі дуже зручно і швидко в такий спосіб варити крупу. Але це звичайно не принциповий момент, ви можете купити будь-який кус-кус і відварити його.
Готовій каші потрібно дати повністю охолонути.
Після чого додаємо кашу до фаршу, солимо та перчимо за смаком. За бажанням можна додати ще будь-які інші приправи. Розбиваємо туди ж яйце, насипаємо дрібно накришений кріп та все ретельно перемішуємо так щоб каша добре розподілилася і не залишилось грудочок.
Розігріваємо пательню, наливаємо туди олію. З фаршу формуємо невеличкі котлетки, обвалюємо кожну з усіх боків у панірувальних сухарях і трохи притискаємо ножем для більш рівного та плаского вигляду.
Обсмажуємо котлети з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки і звичайно до готовності.
Подавати котлети можна з будь-яким гарніром на ваш смак.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))