Чізкейк з желе та фруктами

DSC_2019DSC_2011

Чізкейк це не тільки смачний та корисний десерт (пиріг) на базі кисломолочного сиру, це ще й просто чудове рішення для святкового столу. Він прийдеться до смаку і вам і вашим гостям. Варіантів приготування чізкейків є просто незліченна кількість. Цього ж разу я готувала чізкейк на базі декількох видів сиру (домашнього, сиру рікота та маскарпоне) і прикрашала його сезонними фруктами та желе. Вийшло дуже смачно та доволі ситно.

Я готувала пиріг з використанням домашнього сиру високої жирності, саме тому десерт вийшов дещо калорійним та ситним і в ньому добре відчувався смак кисломолочного сиру. Хоча це не зіпсувало враження від десерту і пиріг все одно був дуже апетитним та ніжним. Проте для досконалості, я все ж таки радила би вам використовувати за основу кисломолочний сир з 0 % жирності (магазинний). В цьому випадку пиріг буде дійсно незрівнянним.

Не зважаючи на вказане вище ставлю цьому десерту оцінку «СМАЧНО» бо він був дійсно дуже смачним 😉

 

Інгредієнти:

  1. Кисломолочний сир 0 % жирності – 900 г.
  2. Рікота – 250 г.
  3. Маскарпоне – 250 г.
  4. Цукор – 150 г.
  5. Яйця – 3 шт.
  6. Яєчний жовток – 2 шт.
  7. Борошно для начинки – 70 г.
  8. Борошно для основи чізкейку – 150 г.
  9. Кукурудзяний крохмаль – 80 г.
  10. Вершки 36 % — 200 г.
  11. Вершкове масло – 130 г.
  12. Вершки 15 % — 150 г.
  13. Печиво «Пряжене молоко» — 300 г.
  14. Ваніль або ванільний цукор.

 

Для прикраси:

  1. Желе для тортів (без кольору) – 2 упаковки.
  2. Будь-які фрукти та ягоди на ваш смак.

 

Вершкове масло необхідно за годину до початку приготування дістати з холодильника, щоб воно було м’яким.

В глибоку миску дуже дрібно розкришуємо печиво. Можна навіть подушити його товкачем. Додаємо до печива борошно (150 г.) та ретельно перемішуємо.

DSC_1931

 

 

 

 

 

Сюди ж додаємо вершкове масло. Після чого виливаємо вершки 15 % жирності.

DSC_1933

 

 

 

 

 

Дуже ретельно вимішуємо всю масу до однорідності і відсутності грудочок.

В роз’ємну форму для випікання викладаємо отриману масу дуже щільним шаром, формуючи високі бортики. Це буде основа нашого пирога (дно чізкейка).

DSC_1934

 

 

 

 

 

Далі готуємо начинку.

Для цього Кисломолочний сир 0 % жирності пропускаємо через м’ясорубку або перетираємо через сито.

DSC_1938

 

 

 

 

 

Додаємо до нього сир маскарпоне та рікоту. Висипаємо сюди ж цукор та крохмаль, додаємо борошно (70 г.).

DSC_1939

 

 

 

 

 

Далі кладемо або трохи ванілі або пару пакетиків ванільного цукру, розбиваємо яйця і кладемо яєчні жовтки та вливаємо вершки 36 %. Всю масу ретельно збиваємо блендером до однорідності.

DSC_1942

 

 

 

 

 

Викладене в формі тісто заливаємо сирною масою.

DSC_1943

 

 

 

 

 

Піч розігріваємо до 160 градусів та ставимо туди пиріг. Випікаємо приблизно 90 хвилин.

Готовий чізкейк виймаємо з печі і даємо повністю охолонути.

Після чого нарізаємо наявні фрукти та ягоди на шматочки. В мене були яблука, вишня  та журавлина. У фруктах та ягодах необхідно виділяти кісточки (за наявності) та знімати у разі потребі шкірку.

DSC_1945

 

 

 

 

 

Нарізані фрукти та ягоди викладаємо на чізкейк у вигляді будь-якого візерунку в межах вашої фантазії.

DSC_1948

 

 

 

 

 

Далі готуємо желе по інструкції на упаковці. Желе необхідно брати саме для тортів, воно швидко застигає навіть при кімнатній температурі. Звичайне желе довго стигне і тому розтечеться по чізкейку і зіпсує його, так що воно однозначно нам не підходить.

Приготоване желе поступово за допомогою пензлика наносимо на пиріг і дивимось щоб воно схвачувалось

Такими чином наносимо все желе і залишаємо торт постояти півгодинки в холодильнику, щоб все желе гарно схопилось.

DSC_2000

 

 

 

 

 

Після чого знімаємо бортики роз’ємної форми і наш пиріг готовий, його можна сміливо подавати до святкового столу та насолоджуватись ніжним смаком цього чудового десерту.

DSC_2050

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.