Всім кавоманам присвячується 😉
Мій ранок без кави не починається, якщо ваш також то цей рецепти саме для вас. Дуже люблю різноманітні напої на базі кави, такі як латте, мокачіно і інші. Але нажаль можливості ходити постійно до кав’ярні та купувати ці напої не маю так як і відповідної каво машини вдома. Тому вирішила своїми силами приготувати щось на кшталт смачного латте вдома. Дуже хотіла зробити в декілька шарів, щоб було не тільки смачно, але й гарно. Але не зважаючи на те, що робила все як рекомендують, все одно молоко і кава в мене перемішались і не вийшло нижніх двох прошарків. ;-(
Але на смак це не вплинуло, вийшло ну дуже смачно, навіть краще на смак ніж в кав’ярні.
Саме тому ставлю смаку найвищу оцінку «СМАЧНО» а от з красивими шарами требі ще по-експерементувати 😉
Інгредієнти:
- Кава (заварна) – 2 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Молоко 3,5 % – 150 мл. (приблизно)
- Збиті вершки.
- Карамельний топінг.
- Кориця.
Для початку потрібно змолоти кавові зерна в порошок. Після чого заварюємо каву. Кладемо до турки дві чайні ложки кави і одну цукру, заливаємо гарячою водою, перемішуємо та ставимо на вогонь. Слідкуємо, щоб кава не втекла. Після запікання знімаємо турку з вогню, ще раз перемішуємо каву і даємо настоятись хвилинку.
В цей час збиваємо молоко за допомогою блендера в пишну піну (приблизно 2 хв.). Молоко краще брати жирне, воно краще збивається в піну.
Беремо стакан для кави.
Краще всього використовувати спеціальний стакан для кави, але це більше для краси, тому якщо такого стакану у вас немає то підійде і звичайний високий стакан. Стінки стакану змащуємо карамельним топінгом для смаку.
Виливаємо туди молоко.
Тепер в молоко обережно тоненькою цівкою вливаємо каву (приблизно 50 мл.). Можна використовувати для цього ніж і лити каву тоненько по ньому. Якщо зробити це обережно то вийдуть гарні шари, в мене чомусь кава перемішалась, але я буду пробувати ще.
Після цього беремо збиті вершки, або в балоні, або сухі. В мене були сухі, їх готуємо відповідно до інструкції на пакетику. Після чого викладаємо вершки в кулінарний шприц та прикрашаємо по колу наше латте гарненькою шапочкою з вершків. Якщо у вас вершки в балоні, то просто видавлюєте їх з самого балону.
Зверху за бажанням присипаємо вершки меленою корицею та прикрашаємо наявними ягідками (за бажанням). В мене була заморожена вишня. Нею і прикрашала. Пити найкраще через трубочку.
Все смачна кава готова, можете насолоджуватись дуже ніжним смаком та чудовим ароматом.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))