Рецепт цієї смачної та апетитної запеченої картопельки стане у нагоді будь-якій господині, яка хоче порадувати своїх близьким чимось новеньким та оригінальним. Ситна та дуже швидка у приготуванні страва. В процесі запікання картопляя насичується ароматом та соком підсмаженого сала, в результаті чого не засихає та набуває пікантних ноток. Чудово смакує з салатом зі свіжої капусти.
Інгредієнти:
1. Картопля – 5-6 шт.
2. Сало.
3. Олія.
4. Сіль.
Картоплю гарно миємо, нарізаємо навпіл. Очищати не потрібно, так картопля збереже соковитість та неповторний смак. На внутрішній частині кожної половинки робимо невеличкі надрізи ножем. Солимо картоплю і викладаємо на поверхню кожної половинки по тоненько нарізаному шматочку сала. Форму для випікання змащуємо олію і викладаємо туди картоплю.
Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах до готовності (м’якості) картоплі, це приблизно 30-40 хвилин. Подаємо до столу обов’язково в гарячому вигляді, бо охолонувши вона вже не така смачна, навіть якщо підігріти.
Смачного Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))