Сирний пляцок

DSC_8524Дуже смачна закуска до червоного вина. Рекомендую всім хто чекає гостей або просто хоче провести приємний та спокійний вечір вдома наодинці.

Інгредієнти:

1. Вершкове масло – 150 г.
2. Кисломолочний сир – 240 г.
3. Яйця – 1 шт.
4. Яєчні жовтки – 2 шт.
5. Борошно – 220 г.
6. Розпушувач – 10 г.
7. Сіль – 1 ч.л.
8. Цукор – 1 ч.л.
9. Твердий сир – 150 г.
10. Сметана – 2 ст.л.
11. Кунжут.

Масло завчасно виймаємо з холодильника, щоб воно було м’яким. В глибокій мисці розтираємо масло з сиром, потім додаємо 1 яйце, перемішуємо

DSC_8498

 

 

 

 

 

В окремій мисці змішуємо борошно, розпушувач, сіль та цукор.

DSC_8499

 

 

 

 

 

Додаємо суміш з борошна до сирної суміші і вимішуємо еластичне тісто.

DSC_8252

 

 

 

 

 

Відставляємо його в холодильник відпочити на пів годинки. В цей час натираємо на терку твердий сир та змішуємо його зі сметаною. Дістаємо тісто і ділимо його на дві рівні частини. Деко вистеляємо пергаментом. Кожну половинку тіста розкатуємо в однакові кола товщиною в пів сантиметра. Один такий млинець викладаємо на деко, зверху рівномірним шаром викладаємо сирно-сметанну начинку.

DSC_8500

 

 

 

 

 

Накриваємо все другим пластом тіста і ретельно скріплюємо краї між собою, трохи їх підгортаючи. Для того щоб краще ліпилось, можна змочити краї трохи водою. Зверху пиріг змащуємо яєчним жовтком і присипаємо кунжутом.

DSC_8502

 

 

 

 

 

Відправляємо в добре розігріту піч і випікаємо при 180 градусах хвилин 15-20, до сухого сірника. Після випікання одразу ж дістаємо з дека, обережно перекладаємо на дощечку і накриваємо рушником.

DSC_8506

 

 

 

 

 

Даємо охолонути, ріжемо на шматочки і подаємо до вина.

DSC_8512

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.