Нещодавно знайшла в інтеренті рецепт мого улюбленого сиру «Філадельфія» в домашніх умовах і просто не змогла пройти повз 😉 вирішила, що необхідно обов’язково спробувати. Готується від легко та швидко, смак приємний та цікавий. Але все одно не такий як в магазинного сиру. Я і так дещо додала від себе, але все одно чогось не вистачає. Ділюся з вами цим рецептом, але думаю, що з ним ще можна по-експерементувати та доопрацювати. Обов’язково буду пробувати ще.
Він смачний, але не все одно не такий як я очікувала, саме тому ставлю цьому рецепту середню оцінку «НОРМАЛЬНО».
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л.
- Кефір – 0,5 л.
- Яйце — 1шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Лимонна кислота – ні кінчику ножа.
- Кріп.
Молоко виливаємо в каструльку і ставимо на вогонь. Коли воно трохи нагріється додаємо сіль та цукор, ретельно перемішуємо.
Після чого доводимо молоко до кипіння. Одразу ж по закипанню виливаємо туди кефір, перемішуємо та тримаємо далі на маленькому вогні поки суміш не звернеться і сир не підійде вгору.
Далі вміст каструлі відкидаємо на дрібне сито, вистелене марлею. Під низ не забудьте поставити миску, туди буде стікати виворотка. Залишаємо сир, щоб він гарно стік, можна навіть зібрати марлю в пучок і трошки надавити, щоб прискорити цей процес.
Поки виворотка стікає беремо одне яйце і збиваємо його до пишної маси з додаванням дрібки лимонної кислоти.
Сир змішуємо з яєчною масою та дрібно нарізаним кропом (це за бажанням, його можна і не класти, просто я полюбляю кріп в сирі) та ретельно збиваємо у блендері до однорідної пухкої маси.
Після цього куштуємо, за необхідністю і вашим особистим смаком можна додати ще трохи солі і ще раз ретельно збити в бленд ері. Мені здалося, що саме солі замало, тому я її ще додавала, але це вже на ваш смак 😉
Готовий сир можна використовувати для приготування роллів, для наповнення млинців та закусок з лавашу, або просто намазувати на хліб і їсти.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))