Літній час – це пора свіжих ягід та фруктів, якими можна наїдатися скільки завгодно. Але не варто забувати і про запаси вітамінчиків на зиму. Тому пропоную запастися дуже смачним чорничним вареннячком.
Інгредієнти (на 2 баночки 0,5 мл.):
- Чорниця – 2 кг.
- Цукор – 1 кг.
Чорницю миємо та пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо цукор, перемішуємо та ставимо на маленький вогонь. Періодично помішуючи даємо покипіти 15 хвилин.
В цей час стерилізуємо над паром баночки і витираємо їх на сухо. Готове варення одразу ж в гарячому вигляді розливаємо в баночки і закриваємо кришками. Даємо повністю охолонути при кімнатній температурі і ставимо в холодильник і аж до зими. А холодними зимніми вечорами насолоджуємось ароматним чаєм зі смачнючою та корисною чорницею, можна навіть з печивом 😉
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))