Бананово-йогуртовий чізкейк

DSC_7074Вихваляти чізкейк мабуть немає жодної потреби. Це не тільки дуже смачний, але й корисний десерт. Варіантів його приготування існує безліч. Я вже викладала один з рецептів, а сьогодні хочу поділитися бананово-йогуртовим чізкейком, неймовірно ніжним та смачним. Він виходить настільки легким, що просто тане в роді. А його головний плюс заклечається в тому, що готується він не з дорогих видів сиру, а зі звичайного кисломолочного 😉 Рекомендую спробувати і Вам.


Однозначно: «СМАЧНО» 😉

Інгредієнти:

1. Печиво – 300 г.
2. Вершкове масло – 150 г.
3. Кисломолочний сир – 400 г.
4. Яйця – 2 шт.
5. Йогурт – 500 мл.
6. Банани – 2 шт.
7. Цукор – 100 – 150 г.
8. Борошно – 100 г.
Для початку робимо основу для чізкейка. Для цього дуже дрібно кришимо печиво. Я брала «Пряжене молоко», але ви можете використовувати і будь-який аналог.

DSC_7006

 

 

 

 

 

Подрібнювати печиво можна вручну, але це довго краще скористатися блендером. Масло потрібно завчасно викласти з холодильника, щоб воно було м’яким, але не розтанувши. Ретельно змішуємо подрібнене печ во з м’яким маслом так об вийшло щось на кшталт тіста. Обережно викладаємо отриману основу в форму для випікання, рівномірно розподіляючи її по всій площині і формуючі невеличкі бортики. Ставимо на деякий час холодильник.

DSC_7007

 

 

 

 

 

 
Далі готуємо саму начинку чізкейка.
В глибоку миску кладемо кисломолочний сир, додаємо до нього цукор, йогурт, потерті на терку банани, яйця та борошно і все ретельно збиваємо до однорідної маси за допомогою бленд ера. Далі отриману масу виливаємо на вже охолонувши основу, зверху прикрашаємо на власний смак. Я посипала шоколадними крихтами. Чізкейк ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах хвилин 20-30. Він має схопитися, але по центру може залишатись трохи м’яким. Це не страшно коли він повністю охолоне, то центр також затвердіє.

DSC_7064

 

 

 

 

 

Готовий чізкейк виймаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути під рушничком і тільки після цього виймаємо його з форми і подаємо до чаю тільки в холодному вигляді.

DSC_7073

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.