Чізкейк це не тільки смачний та корисний десерт (пиріг) на базі кисломолочного сиру, це ще й просто чудове рішення для святкового столу. Він прийдеться до смаку і вам і вашим гостям. Варіантів приготування чізкейків є просто незліченна кількість. Цього ж разу я готувала чізкейк на базі декількох видів сиру (домашнього, сиру рікота та маскарпоне) і прикрашала його сезонними фруктами та желе. Вийшло дуже смачно та доволі ситно.
Я готувала пиріг з використанням домашнього сиру високої жирності, саме тому десерт вийшов дещо калорійним та ситним і в ньому добре відчувався смак кисломолочного сиру. Хоча це не зіпсувало враження від десерту і пиріг все одно був дуже апетитним та ніжним. Проте для досконалості, я все ж таки радила би вам використовувати за основу кисломолочний сир з 0 % жирності (магазинний). В цьому випадку пиріг буде дійсно незрівнянним.
Не зважаючи на вказане вище ставлю цьому десерту оцінку «СМАЧНО» бо він був дійсно дуже смачним 😉
Інгредієнти:
- Кисломолочний сир 0 % жирності – 900 г.
- Рікота – 250 г.
- Маскарпоне – 250 г.
- Цукор – 150 г.
- Яйця – 3 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Борошно для начинки – 70 г.
- Борошно для основи чізкейку – 150 г.
- Кукурудзяний крохмаль – 80 г.
- Вершки 36 % — 200 г.
- Вершкове масло – 130 г.
- Вершки 15 % — 150 г.
- Печиво «Пряжене молоко» — 300 г.
- Ваніль або ванільний цукор.
Для прикраси:
- Желе для тортів (без кольору) – 2 упаковки.
- Будь-які фрукти та ягоди на ваш смак.
Вершкове масло необхідно за годину до початку приготування дістати з холодильника, щоб воно було м’яким.
В глибоку миску дуже дрібно розкришуємо печиво. Можна навіть подушити його товкачем. Додаємо до печива борошно (150 г.) та ретельно перемішуємо.
Сюди ж додаємо вершкове масло. Після чого виливаємо вершки 15 % жирності.
Дуже ретельно вимішуємо всю масу до однорідності і відсутності грудочок.
В роз’ємну форму для випікання викладаємо отриману масу дуже щільним шаром, формуючи високі бортики. Це буде основа нашого пирога (дно чізкейка).
Далі готуємо начинку.
Для цього Кисломолочний сир 0 % жирності пропускаємо через м’ясорубку або перетираємо через сито.
Додаємо до нього сир маскарпоне та рікоту. Висипаємо сюди ж цукор та крохмаль, додаємо борошно (70 г.).
Далі кладемо або трохи ванілі або пару пакетиків ванільного цукру, розбиваємо яйця і кладемо яєчні жовтки та вливаємо вершки 36 %. Всю масу ретельно збиваємо блендером до однорідності.
Викладене в формі тісто заливаємо сирною масою.
Піч розігріваємо до 160 градусів та ставимо туди пиріг. Випікаємо приблизно 90 хвилин.
Готовий чізкейк виймаємо з печі і даємо повністю охолонути.
Після чого нарізаємо наявні фрукти та ягоди на шматочки. В мене були яблука, вишня та журавлина. У фруктах та ягодах необхідно виділяти кісточки (за наявності) та знімати у разі потребі шкірку.
Нарізані фрукти та ягоди викладаємо на чізкейк у вигляді будь-якого візерунку в межах вашої фантазії.
Далі готуємо желе по інструкції на упаковці. Желе необхідно брати саме для тортів, воно швидко застигає навіть при кімнатній температурі. Звичайне желе довго стигне і тому розтечеться по чізкейку і зіпсує його, так що воно однозначно нам не підходить.
Приготоване желе поступово за допомогою пензлика наносимо на пиріг і дивимось щоб воно схвачувалось
Такими чином наносимо все желе і залишаємо торт постояти півгодинки в холодильнику, щоб все желе гарно схопилось.
Після чого знімаємо бортики роз’ємної форми і наш пиріг готовий, його можна сміливо подавати до святкового столу та насолоджуватись ніжним смаком цього чудового десерту.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))